Koç Holding'in başına kim gelecek?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Peki şimdi Koç Holding ne yapacak?

Koç Holding'in başına kim gelecek?
Koç Holding'in başına kim gelecek?
GİRİŞ 26.01.2016 07:15 GÜNCELLEME 26.01.2016 16:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan Türkiye'nin ilk holdingi Koç Holding'de 1984 yılında Rahmi Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı yaparken, 2003'te ise Mustafa Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geçti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı aileden kimin devralacağı merak konusu.

Mustafa Koç 2003 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı başarı ile sürdürüyordu.

DIŞARIDAN SÜRPRİZ İSİM BAŞA GEÇEBİLİR

Ancak şimdi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı aileden biri mi olacak yoksa dışarıdan biri mi olacak merak ediliyor.

Aileden biri olursa eğer Mustafa Koç'un iki erkek kardeşi bulunuyor.

Bunlardan biri Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç.  Ömer Mehmet Koç ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütüyor.

DEV MARKALAR KOÇ BÜNYESİNDE

Ekim 2015 verilerine göre, Koç Holding’de 94 bin 513 kişi çalışıyordu. Başta otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji, turizm, denizcilik, inşaat gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Koç Grubu’na bağlı 64 şirket bulunuyor. Geçen yıl ekim ayı itibarıyla 51.3 milyar lira ciroya ulaşan grubun bu dönemdeki net kârı ise 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Koç Grubu, Fortune 500 sıralamasındaki tek Türk şirketi olmayı da sürdürüyor. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi sıralamasında ise Koç Grubu’nun ilk 10’da 5 şirketi bulunuyor.

Türkiye’nin ilk milli ana muharebe tankı olacak olan Altay, Koç Grubu iştiraki Otokar’ın ana yükleniciliğinde tasarlanıp geliştirildi. Tasarımın yanı sıra seri üretime talip olan Koç, son olarak pazartesi teklif sunmuştu.

Koç Holding bünyesinde yer alan şirketler şu şekilde;

DAYANIKLI TÜKETİM GRUBU:

Arçelik, Arçelik LG Klima, Beko Cesko S.R.O., Beko Deutschland GMBH, Beko Electrical Appliances Co., Beko Electronics Espana S.L., Beko France S.A, Beko Italy S.r.l., Beko LLC, Beko P.L.C, Beko S.A., Beko Shanghai Trading Co., Beko Slovakia S.R.O., Elektra Bregenz A.G, Grundig Multimedia B.V.,S.C. Arctic S.A.

ENERJİ GRUBU:

AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş., Akpa A.Ş., Aygaz A.Ş, Aygaz Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş., Demir Export A.Ş., Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş., Opet Fuchs Madeni Yağ A.Ş., Opet International London Ltd., Opet Petrolcülük A.Ş., Opet Trade Singapore Pte. Ltd., THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş., TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.

FİNANS GRUBU: 

Koç Finansman A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Yapı Kredi B Tipi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Kredi Bank Azerbaycan, Yapı Kredi Bank Moskow, Yapı Kredi Bank Nederland N.V., Yapı Kredi Faktoring A.Ş., Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O., Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık Tic.ve San.A.Ş., Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Yapı Kredi-Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

OTOMOTİV GRUBU: 

Ford Otosan Otomotiv San. A.Ş., Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş., Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş., Otokoç Otomotiv Tic. ve San. A.Ş., Otokoç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş.

DİĞER SEKTÖR ŞİRKETLERİ:

Ark İnşaat A.Ş., Bilkom A.Ş., Divan Turizm İşletmeleri A.Ş., Düzey A.Ş., Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş., Inventram A.Ş., Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş., KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizm. A.Ş., Koçtaş Yapı Malzemeleri A.Ş., RAM Dış Ticaret A.Ş., RMK Marine Gemi Yapım San. Deniz Taş. İşl. A.Ş., Setair Hava Taşımacılığı ve Hizm. A.Ş., Setur Marinaları Marina ve Yat İşletmeciliği, Setur Servis Turistik A.Ş., Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş., Tat Gıda Sanayi A.Ş., Zer Merkezi Hizmetler A.Ş.

ULUSLARARASI ORTAKLARI: 

LG Electronics (Güney Kore), Ford Motor Co. (A.B.D.), UniCredit Group (İtalya), B&Q (İngiltere), CNH Global NV (İtalya), Fiat Auto SPA (İtalya), Fuchs Petrolub AG (Almanya), AES

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı aileden kimin devralacağı merak konusu.

YORUMLAR 6
  • buea 8 yıl önce Şikayet Et
    Beni geçirin yemin ediyorum valla iyi yönetirim :)
    Cevapla
  • Vtndş 8 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin daha zengin olduğu bir düzenin adı...
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık gözünüz doysun. Bırakın biraz başkaları sebeplensin.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    zenginin malı zügürdün çenesini yorarmış
    Cevapla
  • Mehmet ali can 8 yıl önce Şikayet Et
    Hak eden silsile bozulmasın ömer koç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle