2016'da gözünü zirveye dikti!

Global moda markası olma vizyonuyla yatırımlarına devam eden DeFacto, gelecek 10 yıllık döneme ilişkin hedeflerini açıkladı.

2016'da gözünü zirveye dikti!
2016'da gözünü zirveye dikti!
GİRİŞ 14.01.2016 14:18 GÜNCELLEME 14.01.2016 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki 10 yılın ilk büyük adımını 2016 yılında atacaklarını ve 206 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen İhsan Ateş, 2025 yılına kadar satış gelirlerini 7 kat daha artırmayı, 5 kıtada 1200’den fazla mağaza açarak “ulaşılabilir moda”nın önemli uluslararası oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye hazır giyim ve moda sektörünün en büyük markalarından DeFacto, yıllık değerlendirme toplantısında gelecek 10 yıllık hedeflerini ve yatırım planlarını açıkladı. Kurulduğu günden itibaren hedeflerinin üstünde büyüme ve karlılık sağlayan DeFacto, önümüzdeki dönemde stratejisini, hem fiziksel mağaza açılımları hem de e-ticaret yatırımları ile dünya çapında gerçek bir moda markası olmak üzerine kurguluyor.

2025 yılına kadar yeni pazarlara açılmayı sürdürerek gelirlerini 7 kat daha artırmayı hedefleyen şirket, 5 kıtada ve 50 ülkede 1200’ün üzerinde mağazaya ulaşmayı, e-ticaret sitesiyle de 100’den fazla ülkede faaliyet göstermeyi planlıyor.  

İhsan Ateş: “Yatırım konusunda iştahlıyız. 2016’da yurt dışında 2 kat büyüyeceğiz.”

Değerlendirme toplantısında konuşan DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, 2015 yılının DeFacto açısından hedeflerine ulaştıkları verimli bir yıl olduğunu belirtti. Globalleşme vizyonuyla stratejilerini kadın ve moda alanına odaklanmak olarak belirlediklerini açıklayan Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: “2016 yılındaki yol haritamızda birinci sırayı kadınların “moda ve sürekli yenilik” beklentisini karşılamak alıyor.

Ajandamızın diğer ana konularını da inovasyon, yurt dışında büyüme, dijitalleşme ve verimlilik olarak özetleyebilirim. Bu yıl 206 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmayı, 100 yeni mağaza açmayı ve satış gelirlerimizi yüzde 41 oranında artırarak 2 milyar 300 bin TL’ye yükseltmeyi planlıyoruz.

Yurt içi mağaza sayımızı 321’e, yurt dışı mağaza sayımızı 100’e, satışlarımızı da 100 milyon adede çıkarmayı hedefliyoruz. 2016 itibariyle büyüyeceğimiz pazarlar arasında Doğu Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler olacak.

2016 yılında Katar, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Makedonya, Lübnan ve Dubai olmak üzere 7 ülkeye girerek yurt dışında büyümeyi planlıyoruz.”

“Mutluluk için lüksü ulaşılabilir hale getireceğiz”

Fiziksel büyümenin yanı sıra müşterilerini daha fazla mutlu etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ateş; “Modayı ulaşılabilir hale getirmek DeFacto’nun bu yıl da öncelikli yatırım alanlarından biri olacak. Modayı yakından takip etmek isteyen kadınların beklentisi, dünyada trendler neyse onu bulmak ve uygun fiyatlarla bu ürünlere sahip olmak. Biz de kadınların bu beklentilerini karşılamak üzere Buse Terim’le başladığımız işbirliklerimize moda dünyasından isimlerle devam edeceğiz. 2016 ayrıca, modanın yanı sıra özel koleksiyonlarımızdan inovatif ürünlerimize, hatta mağaza içi uygulamalarımıza kadar her alanda müşteri odaklı uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğimiz bir yıl olacak.

Tüm mağazalarımızın konseptini yenilemek ve minimum 1500 metrekarelik alanlarda müşterilerimize konforlu ve rahat bir alışveriş deneyimi yaşatmak için bu alanda uzman İspanyol bir tasarım ofisiyle çalışmalarımızı başlattık. Bu yılın ortasında yeni konseptimizle ilk mağazamızı açacağız.” diye konuştu. 

2015’te 1 milyar 631 milyon TL gelir

2008 yılından bu yana satış gelirlerini yıllık ortalama yüzde 47 oranında artırarak, son 6 yılda 10 kat büyüdüklerinin ve ortalama yüzde 15 EBITDA’ya ulaştıklarının altını çizen İhsan Ateş, moda sektöründe ilk 10 marka arasında en hızlı büyüyen şirket olduklarını belirtti. Ateş; “Son 10 yılda çarpıcı büyüme rakamlarına ulaşan DeFacto, büyüme stratejisini başarılı bir şekilde hayata geçirmesi sayesinde dünyanın en prestijli strateji ve performans yönetimi ödüllerinden “Hall of Fame”i alan Türkiye’nin ilk moda markası oldu. Sadece 2015 yılında gelirlerimizi yüzde 39 artışla 1 milyar 631 milyon TL’ye yükselttik, 130 milyon TL yatırım yaparak mağaza sayımızı Türkiye’de 63 şehirde 283’e, yurt dışında 12 ülkede 50’ye çıkardık, 7 yeni ülkeye giriş yaptık. 2015 yılı içinde mağazalarımıza ve e-ticaret sitemize 287 milyon ziyaret aldık ve yılda 73 milyon, yani saatte 8333 adet ürün sattık.” dedi.  

2016’da 2750 yeni istihdam  

Bugün 8900 kişilik büyük ve mutlu bir aile olduklarını vurgulayan Ateş, “Her kademedeki çalışanlarımız, global bir moda markası olma hedefimizde know-how’larıyla bize değerli katkılar sunan expat arkadaşlarımız ve yönetim kadromuz ile çok güçlü bir ekibiz. Bu yıl içinde toplam 2750 kişiye daha istihdam sağlayacağız ve çalışan sayımızı 11 binin üzerine çıkaracağız. Sektörümüze kattığımız ilklerimize insan kaynakları yönetiminde de devam ediyoruz. Mutlu bir ekip olmayı çok önemsiyoruz ve çalışma arkadaşlarımıza bu yönde destek sağlamak için, 2007 yılında Türkiye’de ilk kez şirket bünyesinde bir Mutluluk Müdürü istihdam ettik. Kadın çalışma arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık uyguluyoruz ve çalışma şartlarını daha da iyileştirmek için ayda bir gün evden çalışma, doğumdan sonra 3 ay fazladan izin gibi ayrıcalıklar tanıyoruz.

amazon.com’da ilk Türk moda markası 

Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: “E-ticaret bizim için 2016 yılında stratejik önceliklerimizden ve en önemli yatırım alanlarımızdan biri olacak. Aliexpress.com ve e-bay ile başlayan global platformlardaki satışlarımız, 2016 yılında amazon.com ile devam edecek. Amazon’daki ilk Türk moda markası olacağız. Geçtiğimiz yıl satış kanalları arasındaki entegrasyonu sağlayacak ve müşterilerine her kanalda aynı deneyimi yaşatacak omnichannel sürecimizi tamamladık ve Türkiye’de omnichannel’ı başlatan ilk moda markası olduk.” 

Konuşan eldivenler, renk ve şekil değiştiren t-shirtler…

İnovatif ürünleriyle büyük ilgi gören ve sıra dışı ürün fikirleriyle fark yaratan DeFacto geçtiğimiz yıl sadece renk ve şekil değiştiren t-shirtlerden 2,5 milyon adet sattı.  Yenilikçi ürünlere daha çok ağırlık vermeye ve 2016’da da müşterilerini şaşırtmaya devam edecek şirket, müşterilerinin kendi tasarımlarını yapabildikleri “Your Design” uygulamasının yanı sıra renk değiştiren t-shirtler, cep telefonlarına bağlanabilen bluetoothlu akıllı eldivenler, şirketin en çok talep gören ürünleri arasında yer alıyor. 

Lisanslı ürünler arasına Euro 2016 da katıldı

DeFacto tüm mağazalarında satışını gerçekleştirdiği lisanslı ürünler ile de küçük büyük herkesin fanı olduğu kahramanların ya da spor kulüplerinin orijinal ürünlerine uygun fiyatlarla sahip olmasını sağlıyor. Kimi zaman çizgi kahramanların renkli dünyasına yolculuk yaptıran, kimi zaman da spor kulüplerinin rahat stilleri ile buluşturan DeFacto zaman zaman dünyaca ünlü müzik starlarının ürün ve aksesuarlarını müşterilerinin kullanımına sunuyor. DeFacto, bu yıl oynanacak Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı da lisanslı ürünleri arasına kattı. Futbol tutkunları Euro 2016 ürünlerine Mayıs ayı itibariyle tüm DeFacto mağazalarından ulaşabilecek. DeFacto’nun en çok ilgi gören diğer lisanslı ürünleri arasında FC Barcelona, The Simpsons, Batman,  Superman, Game of Thrones yer alıyor.

YORUMLAR 2
  • Sivaslı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ürünlerinizin üzerindeki amblemler, figürler, şekiller, renkler incelendiginde kime neye hizmet ettiginiz konusunda şüpheye düşüyor insan. İlimunati açıkça görülüyor. Masonik simgeler butun urunlerinizde var.... Oyuzden alisveris yapmiuorum artik...
    Cevapla
  • V@t@nd@ş 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz kaliteli kumaş kullansa daha iyi olur.
    Cevapla