Bank Asya tepetaklak! Rekor zarar

Bank Asya, 2015 yılı ocak-haziran döneminde 376 milyon lira zarar açıkladı.

Bank Asya tepetaklak! Rekor zarar
Bank Asya tepetaklak! Rekor zarar
GİRİŞ 31.12.2015 18:58 GÜNCELLEME 31.12.2015 19:06
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Bank Asya, 6 Kasım'da açıklaması gereken ancak Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) iki defa ek süre istediği 30 Haziran 2015 dönemine ilişkin finansal tablolarını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan 30 Haziran 2015 dönemine ilişkin konsolide mali tablolarına göre Bank Asya ve bağlı ortaklıklarının aktif toplamı 10 milyar 692 milyon TL, cari ve katılma hesapları yoluyla toplanan fonları ise 6 milyar 494 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Grubun 2014 Aralık döneminde 9 milyar 407 milyon TL olan nakdi kredilerinin toplamı, 2015 Haziran döneminde yüzde 21,74 azalarak 7 milyar 362 milyon TL'ye geriledi.

Açıklamada, grubun 2015 Haziran döneminde net konsolide zararının 376 milyon TL, özkaynaklarının ise 1 milyar 344 milyon TL olduğu belirtildi.

Şirketin, 30 Eylül 2015 tarihli finansal tablolarını ise ek süre istediği 31 Ocak 2016'ya kadar açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ'nin "Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu"nun "Dikkat Çekilen Husus" başlıklı bölümünde, "Bankacılık Kanunu'nun 107 inci maddesi gereğince, TMSF'nin devir tarihi itibariyle hazırlanacak Banka'nın finansal durum tablosu baz alınmak üzere Banka'nın mal bünyesinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi ve satışı ile ilgili süreçleri devrin yapıldığı tarih olan 29 Mayıs 2015 tarihinden itibaren en geç dokuz aylık bir süre veya ilave üç aylık süre içerisinde tamamlaması gerektiği belirtilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Raporda, bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına ait "Birinci Bölüm"ün, dördüncü dipnotunda açıklanan diğer hususlar ile bankanın sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli belirsizliklerin bulunduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Bicibici 8 yıl önce Şikayet Et
    tmsf bankayı satmayıp ya da devretmezse banka batacak bunca calısana nolacak hukumet bunu dusunuyor mu binlerce ıssiz o insanlarin ahi sizi bulur vebali sizin boynunuza bankada 2.5 milyarla calısan adamdan ne paralelcisi olur calisanlarla ugrasmayın tepedekilerle ugrasın yazık garıbana devret gitsin bankayı
    Cevapla
  • eren 8 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizi kurani islami risalei nurlari alet ederek masum insanlardan onca para topladilar simdi yurtdisinda o paralari yiyorlar Allah birinden intikam alacagi zaman kulunun eliyle intikamini alir Allahin ilmini bilmeyenler kulundan sanir fetö ve paralel yapidan Allah intikam aliyor bir suru yapilan zulmun hesabini bu dunyada soruyor ahirette kim bilir neler olacak
    Cevapla
  • acizler 8 yıl önce Şikayet Et
    zarar döneminde kim yönetiyor bankayı peki?
    Cevapla
  • bende 8 yıl önce Şikayet Et
    millet yönetene bakmaz, sahipleri değişmeden bankadan içeri giren bulamazsın. bankasyayı örgüt batırdı. Ak partinin tabanı bankasya müşterisiydi, ak parti .50 aldıysa bankasya chp eline kalmıştır. chp tabanı da zaten bankasyayla çalışmaz.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş İslam'a bankanın ne işi var
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    tabı sen musluman degılsın senın bankayla hıc işin olmuyor
    Cevapla
  • misafirx 8 yıl önce Şikayet Et
    ya uzulmeyin bir abi cikar arabasinin anahtarini verir bir teyze cikar altinlarini verir(aslinda oyle biri olmaz) digerleri de gaza gelir elinde ne var ne yok verir bankayi kurtarir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle