Arzu'dan yerel zincirlere yurtdışı hedefi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu katıldığı Perakende Zirvesi'nde yerel zincirlere hedef gösterdi. Arzu, 2023 vizyonu çerçevesinde perakende zincirlerin de yurt dışında markalaşması gerektiğine dikkat çekti.

Arzu'dan yerel zincirlere  yurtdışı hedefi
Arzu'dan yerel zincirlere yurtdışı hedefi
GİRİŞ 08.12.2012 15:49 GÜNCELLEME 08.12.2012 17:17

Perakende Zirvesi'ne katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu perakendecilerin yurtdışına açılması gerektiğini savundu.

Mehdi Eker'in yurtdışı programı sebebiyle onun yerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu programa katıldı.

Türkiye'nin gelişim sürecine değinen Arzu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Türk girişimcisi bugün dünyanın her yerine ulaşmış durumda. İhracatta 36 milyar dolardan 150 milyar dolara geldik. Dünyanın her ülkesine mal satarken, acaba neden dieğr ülkelere zincir marketler açmıyoruz? Perakendede neden dünya markası olmayalım? Yerel marketlerimizin yerli ürünlerimizle başka ülkelerde yer alması gerektiğine inanıyorum. Bunu 2023 vizyonumuzun bir parçası haline getirmeliyiz.

Sudan ve Tanzanya'da çiftlikler kurmak istiyoruz. 25 üründe dünyada ilk 5 içindeyiz. Bu bize yetmiyor. Daha fazla ürün elde edip o ülkelerde ya da burada işlemek istiyoruz. Sizinle beraber Türkiye perakendesinde dünya markaları oluşturmak arzusundayız."

KAYNAK: HABER7