Yıldırım'ın 'iPhone5' için 'akla ziyan' yorumu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tüm dünyada satış rekorları kıran ve 3 günde 5 milyon adet satan iPhone 5'i meraklılarını bu sözlerle eleştirdi.

Yıldırım'ın 'iPhone5' için 'akla ziyan' yorumu!
Yıldırım'ın 'iPhone5' için 'akla ziyan' yorumu!
GİRİŞ 10.10.2012 12:01 GÜNCELLEME 10.10.2012 23:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir cep telefonu için kuyruk bekleyenleri anımsatarak, ''Arkadaşlar, çırayla mumla haberleşmeyelim, en güzelini kullanalım ama en güzelini de yapalım'' dedi.

Yıldırım, Huawei 10. Yıl Kutlaması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok ülkeden iletişimin kalitesi açısından iyi konumda bulunduğunu belirterek, bununla gurur duyduklarını, 2003 öncesinde çevirmeli internete sahipken, bugün Türkiye'nin mobilde 39 milyon aboneye ulaştığını ve 0-10 yaş dışında herkesin internete erişebileceğini kaydetti.

Bilişimin olduğu yerde durmadığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Bilişim, her saniye gelişiyor, yeni hizmet türleri oluşuyor ve yeni araçlar trafiğe çıkıyor. Buna göre, alt yapımızı, yollarımızı, bilişim otobanlarımızı ve şerit sayısını arttırmamız lazım. Bunu şimdi yapamazsak, 1 yıl sonra geç, 2 yıl sonra daha geç, 3 yıl sonra yarış dışı kalabiliriz.

Şirketler sürdürülebilir bir büyüme istiyorsa, mutlaka önce dökecek sonra toplayacak. Yatırım sürekli olacak, yatırım yaptıkça yapacağınız işler artacak. 2003'te Huawei, bakanlığa geldiğinde yaptığı işleri anlattı.

Kimse ikna olmadı, 'maceraya girmeyelim' dediler, sonra baktık ki arkasında çalışma, gayret, azim kararlılık var. 10 yılda ikinci büyük bölgesel merkezini Türkiye'de oluşturmuş. Bu Huawei için de Türkiye için de iyi bir şey. İletişim sektörünün lokomotif firmalarıyla güzel iş birliği oluşturduysa bunun önemli olduğunu düşünüyorum.

Huawei'in büyüklüğünü dikkate aldığımızda Türkiye'deki varlığının mütevazi olduğunu söylemeliyim. Küresel bir marka olan, dünyanın her yerinde işi olan araştırma ve geliştirmeyi önemseyen küresel şirketin Türkiye'de katma değerli işlerini daha da arttırması lazım.''

''Fiyaka için mi kuyruğa giriyor?''

Yıldırım, beraber çalışmasının, ülke için üretilmesinin ve katma değerli hizmetlerin cari açığı aşağı çekmesi için gayret gösterilmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Alıp kullanmak kolay. Bir telefon için gece sıraya giriyorlarmış, kuyrukta yatıyorlarmış, hatta Türkiye'deki tedarikçiler adam tutup, oraya gönderip otel, yol parasını ödüyorlarmış, yahu bu akla ziyan bir iş. Bu memleketin insanı, kaynağı, fiyaka için mi yapıyor? Bu ülkenin daha fazlasını yapması lazım. Arkadaşlar, çırayla mumla haberleşmeyelim, en güzelini kullanalım ama en güzelini de yapalım. Yapabilecek kapasitemiz var. Yoksa üretenlere karşı kıskançlığımız yok ama biz de üretelim. Bizim ürünümüz de ne güzel ürünmüş diye konuşulsun, kapış kapış gitsin. Çözüm ortağınız Huawei ve benzerleridir. Bilişimde 10 yıl bir asır gibidir. Bilişim, son 20 yılda yenilikten yeniliğe koşuyor. Birçok ürün sadece iletişimle değil, bütün alanlarda hayatınızın bir parçası haline geliyor. İnsanların sosyal paylaşım sitelerinde internette, bilgisayar başında geçirdiği vakti aile, uyku ve sosyal hayata harcadığı vakitten daha fazla olduğunu görüyoruz. Zamanı nasıl yönetiyoruz? Bilişimde bulut sistem üzerine hep beraber daha çok yoğunlaşmamız lazım. Herkes faklı şey yapsın. Enerjiyi boşa harcamayalım. Bilişimdeki hedeflerimizin, 2023'e yönelik tespitlerimizin ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Birkaç sene sonra bunları gözden geçirmemiz gerekeceğini biliyorum. Son 10 yıl bunu bize gösterdi. Son 10 yılın değerleri gelecek 10 yıl için neler olabileceğini gösteriyor.''

Yıldırım, Huawei'in bazı köy ve mezralara geniş bant ve internet hizmeti için Bakanlığın çalıştığını ve Huawei'n de buna katkı sağladığını ifade ederek, Huaiwei'in daha çok sosyal sorumluluk projesinde yer alması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 9
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    bizim arkadaşlar daha teknoloji olmadan marka diyorlar.. adamlar türkiye’de üretim yapıyorsa bu malın alınması için bir sebeptir sayın mehmet verdi. amerikan malı yerine çin malı alınmasının ikinci sebebi de fiyatıdır. 5 ila 8 kat fiyat farkı var. daha fazla döviz kaybetmememiz için, daha fazla zarara girmememiz için, cari açığı azaltmak için de bu gerekliliktir. zaten amerikan firması da çin’de üretiyor. çin’e 100-200 dolarını bırakıyor kendisi 500-600 dolar kazanıyor o ayrı konu. ben niye abd firmasına kendi üzerimden fazladan para kazandırayım? markası batsın, bana ne balon markasından. biz bunu bile anlayamıyorsak bu teknolojileri zaten hak etmiyoruz demektir.
    Cevapla
  • MYAKAT 11 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı. devlet bizi beslemiyor karnımız aç derler, memur maaşları rezalet derler, satış yapamıyoruz esnaf kan ağlıyo derler. bu telefonu almak için akrabalarını sıraya sokarlar, kredi çekerler, çocuklarının rıskını buraya verirler. birde utanmadan iyi niyetli yapılmış bir konuşmayı kaldıramazlar. ALLAH akıl fikir versin...
    Cevapla
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    komünist çin’e teknoloji iki yolla ve iki sebeple girdi. sebepler şunlardı: komünist sistemde bir lokma bir hırkaya alışan ama çalışan halk ve yine bu sebeple batıya cazip gelen ucuz işgücü. yollarda şunlardı: birincisi; batıda çevreyi kirlettiği düşünülen demode diye nitelendirilen tesisleri hurda fiyatına (bedavaya hem de teknolojisiyle) aldılar ama bu teknolojiyi de geliştirdiler. devlet adamlarımız güya yerli üreticileri desteklemek için buna karşı çıktılar. hiç olmazsa türkiye’de olmayan teknolojiler için bu serbest olmalıydı. türk halkının da burnu büyüktü bu teknolojiler için kamuoyu baskısı oluşturulamadı. en iyi iyinin düşmanıdır. ikincisi; yabancı sermaye yatırımıyla beraber teknolojisini de getirdi. komünist bir ülke bile yaptı ama bizdeki milliyetçiler bile hala yabancı sermayeye karşıdırlar.
    Cevapla
  • mehmet verdi 11 yıl önce Şikayet Et
    huawei nedir bu cin mali. türk ortakligi immerikan alirin is,bizim kendi markamiz yokmu da huawei alacagim,cin alacagimi amerikan alirim ne fark var.
    Cevapla
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    kartal tibet boş konuşuyorsun. o eleştirdiğin yollarla kaç kişinin hayatı kurtuldu biliyor musun? türkiye kaza sayısında üçüncü, ölümlü kazada ikinci idi (ya da tersi). trafik kazalarında pkk’nın sebep olduğundan çok daha fazla kişi kaybediliyor. trafik kazalarında kaybedilen kişiler üzerinden siyasi rant elde edilemediğinden mi rahatsınız bu kadar. deprem ile ne kadar kişi kaybedileceğinden daha hala mı haberiniz yok bunca acı tecrübeye rağmen de kentlerin yenilenmesine karşı çıkıyorsunuz? yoksa çarpık yapılaşmayı çok mu güzel buluyorsunuz? ar-ge’ye ne kadar destek olunduğundan da hiç haberiniz yok, nanoteknoloji ile ilgili yapılanlardan da bir haberiniz yok. kendi uçağımız, kendi helikopterimiz kendi uydumuz çalışmalarından da bihabersiniz. bor ile ilgili yapılanlardan da bir haberiniz yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle