Mali Müşavirler Defter Beyan Sistemini Konuştu

Mmali müşavirler, Maliye Bakanlığının getirmek istediği defter beyan sistemini görüştü.

Mali Müşavirler Defter Beyan Sistemini Konuştu
Mali Müşavirler Defter Beyan Sistemini Konuştu
GİRİŞ 05.12.2017 16:37 GÜNCELLEME 05.12.2017 16:37

Meslekte Birlik Gaziosmanpaşa ve Sultangazi Temsilciği mensubu mali müşavirler, Sultangazi Dilek Cafe Restaurantta bir araya gelerek Maliye Bakanlığının getirmek istediği defter beyan sistemini görüştü.

İstanbul Meslekte Birlik Başkanı Ethem Yüksel Kahveci’nin katıldığı kahvaltılı toplantı mütevazı bir topluluğun katılımı ile yapıldı. Toplantıda konuşan Kahveci, derneğin yaptığı faaliyetleri kısaca özetledikten sonra “Gönüllü arkadaşlarımızın katkıları ile oluşan mütevazı bütçelerimizle üyelerimize ve gönüllülerimize ücretsiz Mali Müşavir Yeterlilik Kursları düzenliyoruz. Bilirkişilik eğitimlerimizi Sakarya Üniversitesi ile başlattık ve ilk mezunlarımızı verdik. Önümüzdeki hafta bu arkadaşlarımıza sertifikalarını dağıtacağız. Uzlaştırmacılık kurslarımızı İstanbul Üniversitesi ile ortaklaşa düzenliyoruz.  Dikkat edilirse odamız çok büyük bütçelerle bu işleri yapmaktan aciz kalıyor. Bunu biz bir işe gönlünü koymakla diğerleri arasındaki fark olarak niteliyoruz. Bu eğitim faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.

Bizim bir başka yönümüzde oda seçimlerine aday bir grup olarak teşkilatlanma ve seçim çalışmalarıdır. 2019 seçimlerinde yapılacak oda seçimlerini kazanmak istiyoruz.  Bunun için bütün ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarımızı hızlandırdık. Her hafta birkaç ilçede teşkilatlarımızı gözden geçirerek olmayanları kuruyor, olanları da takviye ederek çalışmalarını hızlandırıyoruz. Bunun meyvelerini de 2019 Mayıs seçimlerinde göreceğimize inancımız tamdır.

9-10 Aralık tarihlerinde Mali Müşavir Yeterlilik sınavları Marmara Üniversitemizde yapılacaktır. Bu sınava katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar dillerim. Geçtiğimiz günlerde üniversiteye giderek iki yerde broşür dağıtım izni almıştık. Ancak odamız bunu istihbar ederek hemen müdahale etmişler. Yaptıkları demokrasi anlayışını çok güzel yansıtıyor. 27 yıldır odayı yönetenler iktidarların ellerinin altından nasıl kaydığının farkındalar. Ama bu onların yıkılmalarını katiyen engellemeyecektir.

Ben organizasyonu düzenleyen Sultangazi Temsilcimiz İsmail Bıyıklıoğlu ile Gaziosmanpaşa Temsilcimiz Mehmet Ata kardeşlerime teşekkür ediyorum. Katıldığınız için de siz kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Afiyet olsun” dedi.

Programda daha sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Yalçın e-defter ve e-fatura konularında açıklayıcı ve pratik bilgiler verdi. İSMMMO Disiplin Kurulu Üyesi Alim Karataş ise üyelerin iş ve meslek yaşamında dikkat etmesi gereken disiplin kuralları hakkında bilgi verdi. Sorulan soruları cevaplandırdı.

Toplantıya TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk, İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Balcıoğlu, Gaziosmanpaşa İlim Yayma Cemiyet Başkanı Kerem Akpınar, İstanbul Meslekte Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Remzi Acar, Serdar Çağlayan, Ayşe Betül Ayaz ve Hakan Ustaoğlu ile her iki ilçenin mali müşavirler katıldı.