TÜRMOB'da kritik seçim

100 binin üzerinde muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir için seçim yarışı başladı.

TÜRMOB'da kritik seçim
TÜRMOB'da kritik seçim
GİRİŞ 14.10.2016 14:34 GÜNCELLEME 14.10.2016 14:34

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)  başkanlığı için bu hafta sonu seçim yapılacak. Meslekte Birlik Grubu, “mesleğin geleceği ve itibarı için, meslek politikası dışında başka bir odağın sözcüsü olmayan, sorgulayan ve sorgulanan, üretken, çoğulcu, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışına sahip, tüm meslektaşların umut bağladığı, mensubu olmaktan güven ve gurur duyulan bir TÜRMOB” hedefi ile Genel Başkan Adayı Yeminli Mali Müşavir (YMM) Eray Mercan liderliğinde adaylarını belirledi.

Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Eray Mercan, seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede TÜRMOB’un kaynaklarını büyük bölümünü uluslar arası standartlara ayırdığını ifade ederek, “Ancak, meslek mensubunun, gerek iş çevresi gerekse kazanç sağladığı alan vergi, Sosyal güvenlik alanları yok sayılarak bu konular odaların inisiyatifine bırakılmıştır. Meslektaşlarımızın iş yaparken vergi ve SGK ile ilgili karşılaştığı bir çok gri alan vardır. Bu konularla ilgili görüş bildirecek bir mevzuat veya danışma komisyonu yok. Oysa, mesleki bir örgütün söz sahibi olabilmesi için, idareye, yargıya ve meslektaşa ışık tutan içtihat oluşturan  bir oluşumu kurması ve işletmesi gerekir. Bu oluşum ivedilikle kurularak, alanın da söz sahibi görüşlerin oluşması sağlanacaktır” dedi.

TÜRMOB’DA DEĞİŞİM ZAMANI

Mercan, değişimde esas olanın zihniyet olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Zihniyet değişimi kurum odaklılıktan meslektaş odaklılığa geçiştir. Yani meslektaş TÜRMOB için değil TÜRMOB meslektaş için var olacaktır. Mesleğimiz beyin mesleğidir, bilgi mesleğidir, hizmet sektörü mesleğidir. Baskın ve en önemli gücümüz ise bilgimizdir. TÜRMOB’un hakimi gruplar değil meslek mensubudur. TÜRMOB bünyesinde hiç kimse, hiçbir isim, kurul, kurum, kuruluş, kendini tek bir meslek mensubunun üzerinde ve üstün göremez. TÜRMOB’u yönetmek meslektaşı yönetmek değildir. TÜRMOB’u yönetmek ancak ve ancak, meslektaşa hizmet etmektir; mesleğin ve meslektaşın sorunlarını çözmektir. Doğabilecek sorunlara karşı önceden tedbir almaktır. Sürekli genişleyen vizyonuyla yeni projeler üretmektir. Meslektaşa hizmet temelinde ülke ekonomisine katkı sağlamaktır”​