Üçüncü Havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek

THY Genel Müdürü Temel Kotil, üçüncü havalimanı ile bilet fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Üçüncü Havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek
Üçüncü Havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek
GİRİŞ 14.09.2015 12:57 GÜNCELLEME 14.09.2015 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün uçak bilet fiyatlarına yansıdığını belirterek, piyasalardaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini belirtti.

Petrol fiyatlarında 2009'da yaşanan düşüşü, o dönemde bilet fiyatlarına yansıttıklarını hatırlatan Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bilet fiyatları zaten çok düştü. Bizim ciromuz yolcu sayısı kadar artmıyor fakat kar oranlarımızda hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Temel Kotil, fiyat oranlarını, piyasalardaki döviz kur hareketlerinin de belirlediğini belirterek, "Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kar-yolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan uçakların karbon salınımını azaltmak için THY'nin çalışmalarının bulunduğunu anlatan Kotil, sözlerini şöyle bitirdi:

"Karbon salımının azaltılmasını 2050 yılına kadarki sürede ciddi oranda düşürmek istiyoruz. Peki Türk Hava Yolları'nda ne yapıyoruz  Uçaklarımızın yaşları oldukça genç, bu da bize yakıt tüketiminde ciddi kar sağlıyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için optimizasyonlar yapan yazılımları kullanmaktayız. Uçaklar hafif havada yörüngelerini değiştiriyor. Dolayısıyla biz de en az yakıtla en uzun mesafeyi giderek çevreye katkı vermekteyiz." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü Havalimanı yapılamasın diye, Almanya terörü destekliyor. Rekabetleri bile ihanet
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yapta görelim bu sözünü unutmayız
    Cevapla
  • azer 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi canim kesin dusurur de kime orasi belli degilbiz fransada yaz donemi vicdansiz THY ye gelis gidis biletine 600 avro minimum ortalama 750 avro veriyoruz dusunun 5 kisilik ailenin halini amma almanyada hollandada yada belcikada 100 avroya bilet aldigini soyliyen akrabalarim var ha bide agliyolar salya sumuk oy sa ki avrupadaki 2. en buyuk turk toplumu fransada amma biletler ates pahasi pegasus desen thy ye bakip ayni tarifleri uyguluyor bizde ya airfrance yada aktarmali luftansa alitali falan kullaniyoz ki yari fiyatina ucabilelim elin gavuru aktarmali 2 ucak ile ucuza gotursun thy bakip dursun
    Cevapla
  • seyfi 8 yıl önce Şikayet Et
    Biletlerinizi son dakikada alirsaniz öyle olur, erken alista (6ay) fiyatlar asiri düsük. Bu sene subat ayinda THY biletlerini stuttgart-istanbul 2 kisi icin gidis dönüs 360 avro ya aldim, 24.7 gidis 16.8 dönüs
    Cevapla