Başçı'nın açıklamaları doları uçuşa geçirdi

Erdem Başçı'nın, 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.36 lirayı aştı.

Başçı'nın açıklamaları doları uçuşa geçirdi
Başçı'nın açıklamaları doları uçuşa geçirdi
GİRİŞ 27.01.2015 17:28 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, enflasyondeki gelişmelere göre 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.5 kuruştan fazla artışla 2.36 lirayı aştı. Dolar 2.3735'i gördü

Merkez bankası Başkanı Erdem Başçı,  "Her ifadede, her söylenende bir hakikat payı vardır. Burada bizim almamız gereken bir şey var mı? Bunların hepsini dikkatli bir şekilde dinleriz ama otururuz arkadaşlarımızla birlikte teknik birimlerimizin değerlendirmeleri çerçevesinde enflasyonu düşürücü politika nedir, bunu ele alırız. Orada (Cumhurbaşkanlığı) her zaman brifing vermeye hazırız, herhangi bir çekincemiz yok" dedi. Başçı'nın enflasyondeki gelişmelere göre 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.5 kuruştan fazla artışla 2.36 lirayı aştı. Dolar 2.3735'i gördü.

YORUMLAR 16
  • efe 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten doları firenlemek için faiz artırılmadımı 1 yıl önce ne çabuk unuttunuz, ekonomi temelsiz olunca böyle rakamlarla oynayıp durursun
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam ne yapıyor yahu! Kimse tahmin edemez bu adam tahmin edemiyor ise doların yükseleceğini! Başvakan ile cumhur başkanını karşı karşıya getirecek şeyler de söylüyor. Başbakan dmişmki bazen git te Cumhur başkanımıza brifing ver ! Gel Avrupa'da bir söz söyle de paranın değerini 2,5 Peni düşür de seni ne yapıyorlar!!!! Tefe koyar çalarlar seni!! aman biri si şunun doğruları anlatsın nerede oturduğunu anlasın Allah'a havale etmeyin!!! aman!!!
    Cevapla
  • hsncvn 9 yıl önce Şikayet Et
    MB başkanı= ekonomiyi nasıl batırırız hesabı yapan kişi...
    Cevapla
  • Canoktay 9 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankaları bazen bu türlü açıklamalarla piyasanın nabzını yoklarlar, bilmeden konuşmayın yok yasakmış yok birilerini zengin etmiş vs gibi yorumlar son derece bilinçsiz sözler.
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn can tamam haklısın ama sence bir ülkenin parası lap diye 2,5 k düşer mi? Düşer diyor isen gel bunu ingilterede dene !!
    Cevapla
  • Yeliz 9 yıl önce Şikayet Et
    Parası olan dolar alsın.Bu günler daha iyi günler.
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeliz hanım siz bir Türkiye vatandaşı olarak nasıl bunu dersiniz!! Şu yaşadığınız ülkede hiç mi bir sevdiğimiz yada sizi seven yok Allah aşkına!! Dolar alsa millet ne olacak! Şimdi İngilizlerin para birimi 3,5 kat daha değerli eğer biz de güçlü bir ekonomi istiyor isek asla bu tür polemik yapmamalıyı bu ülke hepimizin!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle