242 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alınacak!
Maliye Bakanlığı, taşra teşkilatında defterdarlıklara atanmak üzere sınavla 242 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alacak...
Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Maliye Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınavla taşra teşkilatında defterdarlıklara atanmak üzere 242 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alacak.
Sınava, 9, 10 Temmuz 2011 veya 7, 8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve üzeri puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Atama yapılacak kadro sayısının, en fazla sekiz katı kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne, en fazla iki katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacak.
Söz konusu sınava başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, KPSS'den ''I-Sınava İlişkin Bilgiler'' bölümünde belirtilen puan türlerine göre yeterli puanı almış olmak ve yazılı sınavın yapılacağı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olmak yer alıyor.
Giriş sınavına başvurular 30 Ekim'de başlayıp, 9 Kasım saat 17.30'da sona erecek ve Maliye Bakanlığı'nın internet sayfasından elektronik olarak veya bu sayfada yayımlanacak olan formu doldurarak elden veya posta yoluyla yapılabilecek.
Görev yerleri
Duyuruya göre, giriş sınavında başarılı olarak atanmaya hak kazananların, mesleki temel eğitimlerini tamamladıktan sonra atanacakları İl Defterdarlıkları'nın merkez ve ilçe birimleri ile kadro sayıları şöyle:
Adana 10, Adıyaman 4, Afyonkarahisar 1, Ağrı 7, Amasya 3, Antalya 14, Artvin 3, Aydın 5, Balıkesir 7, Bilecik 3, Bingöl 5, Bitlis 4, Bolu 2, Burdur 3, Bursa 2, Çanakkale 1, Çankırı 1, Çorum 1, Diyarbakır 7, Edirne 2, Erzincan 2, Erzurum 3, Gaziantep 2, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 7, Hatay 5, Isparta 1, Mersin 7, İstanbul 9, İzmir 3, Kars 4, Kastamonu 4, Kırklareli 4, Kırşehir 3, Kocaeli 7, Konya 3, Kütahya 2, Manisa 2, Kahramanmaraş 1, Mardin 5, Muğla 13, Muş 4, Nevşehir 1, Rize 1, Sakarya 3, Samsun 2, Siirt 2, Sinop 1, Sivas 1, Tekirdağ 7, Tokat 1, Tunceli 5, Şanlıurfa 5, Uşak 1, Van 6, Zonguldak 1, Aksaray 1, Bayburt 1, Karaman 1, Şırnak 7, Bartın 3, Ardahan 4, Iğdır 2, Yalova 1, Karabük 1, Kilis 2.
-
CENGAVER 12 yıl önce Şikayet Etne işe yarar bu uzmanlar ! ne faydası var devlete. oturdukları yerden yüksek maaş alarak yanlış tespit ve uygulamaları ile devleti zarara uğratmaktan, çözüm üretmemekten başka ne işe yararlar, kaç tanesi kurumları dolaşıp sorunları yerinde incelemiş, kaç tanesi sorunlara çözüm üretmiş acaba, yazık, ne kadar parazit birim ve ünvan varsa hepsini kaldıracaksın, bunun yerine devletin asıl kasasını dolduran düz memur alınsa daha isabetli olurdu, herkes koltuk kapma peşinde, daire başkanlığı, danışmanlık, uzmanlık vs vs yazık boşuna maaş ödeniyor bunlara bari çözüm üretseler içim yanmasa, zulüm üreten çokBeğen Toplam 2 beğeni
-
CENGAVER 12 yıl önce Şikayet Etne işe yarar bu uzamanlar azmanlar !. oturdukları yerden yüksek maaş alarak yanlış tespit ve uygulamaları ile devleti zarara uğratmaktan, çözüm üretmemekten başka ne işe yararlar, kaç tanesi kurumları dolaşıp sorunları yerinde incelemiş, kaç tanesi sorunlara çözüm üretmiş acaba, yazık, ne kadar parazit birim ve ünvan varsa hepsini kaldıracaksın, bunun yerine devletin asıl kasasını dolduran düz memur alınsa daha isabetli olurdu, herkes koltuk kapma peşinde, daire başkanlığı, danışmanlık, uzmanlık vs vs yazık boşuna maaş ödeniyor bunlara bari çözüm üretseler içim yanmasa, zulüm üreten çokBeğen Toplam 1 beğeni