Erdoğan'ı hedef alan CNN'in Türkiye oyunu

Gezi Parkı olaylarını amacından saptırmak isteyen provokatörler uluslararası medyaya haber servis ediyor. Türkiye'deki her olaya çanak tutanların başında gelen CNN International'ın sahibi Ted Turner da bugünlerde Türkiye'de iki TV kanalını teslim almak için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ı hedef alan CNN'in Türkiye oyunu
Erdoğan'ı hedef alan CNN'in Türkiye oyunu
GİRİŞ 05.06.2013 15:25 GÜNCELLEME 05.06.2013 16:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Hakan GÖKSEL'in haberi

Gezi Parkı protestolarını amacından saptırmak isteyen provokatörler uluslararası medya kuruluşlarına haber servis etmeye başladı. Türkiye'deki her olaya çanak tutan medyaların başında CNN International geliyor. Üstelik kanalın sahibi Ted Turner bugünlerde Türkiye'de 2 TV kanalı için anlaşmaya vardı ve pazarlığı bitirme noktasına geldi.

Gezi Parkı protestolarını masum bir eylem olmaktan çıkarıp ve uluslararası bir komplonun parçası yapmak isteyen bazı provokatörler, Türkiye'yi aciz göstermek için bugünlerde dünya medyasını dezenformasyon ile besliyor.

Dış basın "Türkiye'de istikrarın bozulduğu"nu pompalıyor

Küresel krizde dökülen ABD ve Avrupa ülkelerinden kaçan sermayenin Türkiye'ye yönelmesinden rahatsız çevreler de "Türkiye'de istikrarın bozulduğu" imajını vermek için borsa ve faizler üzerine oyun oynamaya devam ediyor.   

Her fırsatta dünya kamuoyuna Türkiye'de bir güvensizlik ortamı olduğunu öne süren yabancı ve içerideki işbirlikçi çevreler, protestocuları kullanarak başta twitter, facebook, youtube gibi sosyal ağlar olmak üzere New York Times, CNN International, Belçika Ulusal Radyosu, Al Jazeera'ya (El Cezire) kadar birçok uluslararası medyada yaşananları farklı boyuta çekmeye çalışıyor…

Ya maksatlı ya da Türkçe'yi yeterince bilmiyor

 

En belirgin örneklerinden biri Belçika Devlet Radyosu'nda yaşandı. İstanbul'dan yayına bağlanan ve Belçikalı olduğu iddia edilen şahıs Başbakan Erdoğan'ın göstericileri "ağaçlarda sallandırmakla tehdit ettiğini" söyledi. Belçika radyosu kaynağın güvenilir olup olmadığını denetlemediği sözler yayında yer aldı. Üstelik Belçikalı olduğu ifade edilen vatandaşın Türkçe'yi yeterince bilmediği de ortaya çıktı.

Al Jazeera'nin İngilizce yayın yapan kanalı da "AJ Stream" adlı program da yalnız protestoculara yer vermekten geri durmadı. Türkiye'de karasal yayın yapan bir TV kanalını alan Al Jazeera Türkiye'deki Gezi Parkı eylemlerini Arap Baharı hevesiyle canlı yayınına taşıdı.

CNN'in iftiralarının hedefinde Erdoğan var

Başbakanı hedef alan medya kuruluşlarının başında CNN International geliyor.İftira nitelikli yayınlarına bir yenisini ekleyen CNN International tepkileri çekmemek için karşı savaşını okuyucu eliyle veriyor.

Başbakan'ın Belçika Ulusal Radyosu'na ulaştırılan bahse konu sözleri İngilizce altyazılarla YouTube'a servis edildi.  Bu da yetmezmiş bir de üzerinde hiçbir editöryal denetim yapılmadan CNN'in sitesinin iReport adını verdiği bölümde  yer aldı. İngilizce ifadelerde Erdoğan'ın toplumun laik kesimini ölümle tehdit ettiği iddia edildi. Bu kadarla da kalmadı. Video özenle hazırlanmıştı.

Erdoğan'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi'ndeki konuşması bir kısmı anlam bütünlüğünü bozacak şekilde kesilip servis edildi. "Baş tarafı kesilen videoda Erdoğan'ın başkasının ağzından aktardığı "bunları o ağaçlarda sallandıracaksın" sözleri" sanki tehdit ediyormuşçasına servis edildi. Üstelik videoya kaynak olarak da Samanyolu Televizyonu gösterildi. Oysa Erdoğan konuşmasında sosyal medyada kendisine atfedilen sözleri ve yapılan iftiraları anlatıyordu.

Masum görünüp okuyucu eli ile yapıyor

Masumiyetin ötesindeki videolar Facebook'ta da yer aldı. CNN International videoyu "Turkish PM Erdogan threatens to hang people" (Türkiye Başbakanı Erdoğan halkı asmakla korkutuyor) başlığıyla servis ediliyordu.

Editoryal notta ise servis edilen videoya CNN International durumu idare etmek için "The whole video came out and he might have meant "they want to hang me" referring to previous hanged president. He speaks ambigious on purpose so he can twist meaning of his words depending on the reaction" (Bütün videodan çıkan Erdoğan önceki başbakanı (Menderes kastediliyor) referans vererecek "beni asmak istiyorlar"diyor. O kadar muğlak konuşuyor ki tepkilere göre söylediklerinden vazgeçebilir.)" diyor.

Protestocuların ABD'nin en büyük gazetelerinden New York Times'ta para toplayıp ilan vererek Türkiye'nin imajını sarsacağı da günlerdir kamuoyunda biliniyor.

Türkiye ile ilgili dezenformasyon sürecine gerek okuyucudan gerekse sosyal medyadan elde ettikleri doğru-yanlış bilgilerle çanak tutan CNN International ve sahibi Ted Turner, bugünlerde Türkiye'de yerli  bir medya kuruluşunun birkaç kanalını alma hazırlığı yapıyor. Pazarlıklarda son aşamaya gelindi. CNN International'ın Türkiye karşıtı tutumuna Türkiye'den birkaç kanalı da satın alarak destek vermesi endişeleri iyice artırıyor…  

Hakan.Goksel@haber7.com
twitter.com/hakan_goksel
facebook: Haber7 Hakan Göksel Ekonomi Editörü

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • ULTRASLAN58 10 yıl önce Şikayet Et
    ''Koç, Sabancı, Boyner, Doğan, Doğuş ve Eczacıbaşı şirketlerinden alışverişi kesme kararı aldım. Asıl olan halkın seçtiğine milli iradeye saygıdır'' . ''Koç, Sabancı, Boyner, Doğan, Doğuş ve Eczacıbaşı şirketlerinden alışverişi kesme kararı aldım. Asıl olan halkın seçtiğine milli iradeye saygıdır''
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    % 97 Dünya Medyası.... siyonistlerin elinde. Buna birde Özelleştirilmiş, para basan Merkez Bankalarını ekle, Başkanların nasıl siyonistlerin sözünden çıkamadıklarını anla. Biz de bir kısıtlama getirelim. TGRT ile başlayan.. tarafsızlığını kaybetmiş, siyonis sahip ve ortaklı şirketlerin, Abede-İngiltere gibi ülkemizi de avucunun içine almasına müsade etmeyelim.....belki bu kavgalar onun için!
    Cevapla
  • ali eren 10 yıl önce Şikayet Et
    medyamıza sahip çıkalım,. demek yandaş medya,bu yandaş menya olmasa,bizi kimlere nasıl göstereceginiz belli değil,halkı kandıramıyorsunuz ,ne tayyip erdoğanı nede medyamızı size yem ederiz,
    Cevapla
  • nazim manav 10 yıl önce Şikayet Et
    Habere bakin,, cnn kiskirticilik yapiyor,,yahu adamlarin kurulus amaci bu.. sagarlar ve korler bile bunu biliyor,bizde mavi bandrollu oldugu icin aliyoruz,Marlboro misali,senelerdir kuyumuzu kazdilar ama ALLAH hep yardim etti turk milletine.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    bu siyonist kanalın Türkiye medyasına direk girmesi. Ülke içinde bozgunculuk ve fitne çıkaracağı anlamına gelir..uyanık olmak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle