KOSGEB’den deprem bölgesindeki KOBİ’lere 12 milyar TL destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere toplam 12 milyar lira destek vereceklerini açıkladı.

KOSGEB’den deprem bölgesindeki KOBİ’lere 12 milyar TL destek
KOSGEB’den deprem bölgesindeki KOBİ’lere 12 milyar TL destek
GİRİŞ 09.11.2023 16:35 GÜNCELLEME 09.11.2023 16:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

“Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” Bilgilendirme Toplantısı Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) yapıldı. Toplantıya KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, KOSGEB İl Müdürü Mehmet Eren ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

"Küçük ve orta ölçekli firmalar için can suyu olacaktır"

Toplantının açılışında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, deprem felaketinin ardından herkesin elinden gelen yardımın fazlasını yapmaya çalıştığını, toplumu dayanışma ve yardımlaşma ruhunun ayakta tuttuğunu bildirdi. Depremin ekonomik boyutunun açıklanan 104 milyar doların çok üstünde olduğunu düşündüğünü belirten Kıvanç, KOSGEB’in depremden etkilenen işletmeleri ekonomik yönden canlandırmak amacıyla başlattığı çalışmaların önemine dikkat çekti. Deprem Bölgesi Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’nı incelediğini, çalışmanın ‘sıfır faiz, ilk 24 ayda ödeme olmaması, sonrasında 3 eşit taksitte ödeme’ gibi önemli avantajlar barındırdığını anımsatan Kıvanç, “Depremden etkilenen, hasar alan işletmelerin yaralarını sarmak amacıyla hayata geçirilen destek programı, özelikle mikro, küçük ve orta ölçekli firmalarımız için can suyu olacaktır” dedi.

“İnternet üzerinden kolaylıkla başvuru yapılabilir”

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu da Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere toplam 12 milyar lira tutarında destek sağlayacaklarını söyledi. Şu ana kadar 20 binin üzerinde başvuru aldıklarını açıklayan İbrahimcioğlu, “Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Deprem Sonrası Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı müjdesini verdi. Bu destek Dünya Bankası ile yapılan müzakereler neticesinde bir dış kaynak olarak ülkemize getirildi. Bu dış kaynağı en hızlı şekilde mikro, küçük ve orta ölçekli firmalarımıza faydalandırmak istiyoruz. Programı işletmelerimizin faaliyetlerini sağlaması amacıyla bir can suyu olarak görüyoruz. İşletmeler bu destekten internet üzerinden kolaylıkla yapabilirler“ dedi.

"Adana firmaları ticaretin azalmasıyla zorda kaldı"

ATO Başkanı Yücel Bayram da Adana’daki esnafın en büyük yıkımların yaşandığı illerle ticari bağları olduğunu, bölgede ticaretin azalmasıyla zorda kaldıklarını anlattı. Bayram, kaynakların doğru kullanılması için KOSGEB yetkililerine iş birliği çağrısı yaptı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Fehmi çakar 5 ay önce Şikayet Et
    Sözde destek ama biz ne yaptıysak alamadık debelenip duruyoruz binbir dereden su getirttiler yine alamadık. Dayısı amcası tanıdığı olan var ise rahatlıkla hibe bile alabiliyor biz zaten birşey kazanamıyoruz onuda sözde yardımcı olacak olanlar elimizden alıyor ne yazıkki
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    küçük işletmelere destek adı altında ama destek değil. şartlar kredi verildikten sonra 1 kişi çalıştırma zorunluluğu istiyor micro firmalar genelde tek kişi olan küçük esnaflardir ve en çok ihtiyacı olanlarda onlardır ve bende onlardan bviriyim ama ne yazık ki işçi çalıştırmadığım için faydalanamayacağım. benim gibi bir çoğu faydalanamayacak. Malatyada durum bu.
    Cevapla
  • celal ak 5 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesinde ki vatandaşlarda ekonomik olarak çok zor durumdayız. bankalara olan borçların faizi aldı başını gidiyor. vatandaş olarak bizlerede faizsiz destek kredileri sağlansın. 200-300 bin tl kredi sağlanmazsa vatandaşa, kobilerin ürettiği ürünleri kim alacak yoksa? vatandaşın alım gücü olmalı ki esnaf kalkınsın.
    Cevapla