Devlet desteğiyle 60 yaşında üretime başladı

Giresun'un Alucra ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Şaziye Karslıoğlu, 20 bin liralık devlet desteğiyle köyünde kurduğu çilek bahçesinden bu yıl 10 ton ürün elde etmeyi hedefliyor.

Devlet desteğiyle 60 yaşında üretime başladı
Devlet desteğiyle 60 yaşında üretime başladı
GİRİŞ 06.10.2019 10:12 GÜNCELLEME 06.10.2019 10:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Giresun'un Alucra ilçesi Günügüzel köyünde yaşayan Şaziye Karslıoğlu, 20 bin liralık destekle 1600 rakımlı köyünde çilek bahçesi oluşturdu.

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" projesine başvuran 60 yaşındaki Karslıoğlu, aldığı 20 bin lira destekle geçen yıl, Günügüzel köyündeki 4 dönümlük arazisine çilek ekti.

Bu yıl mayıs ayında bahçesinden ilk çilekleri toplayan Karslıoğlu, eylülde de ikinci hasada başladı. Yıl sonuna kadar üçüncü kez ürün toplayacak Karslıoğlu, bahçesinden bu yıl 10 ton verim almayı hedefliyor.

Karslıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine ait arazide çocuklarıyla birlikte tarım ve hayvancılık yaptığını söyledi.

Çilek üretimi için geçen yıl Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurduğunu ve "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" projesi kapsamında destek talebinde bulunduğunu anlatan Karslıoğlu, başvurusunun kabul edilmesiyle 20 bin liralık destek aldığını ifade etti.

Bu yıl ilk kez çilek hasadı yaptığını belirten Karslıoğlu, "Geçtiğimiz mayıs ayında ilk ürünümüzü hasat ettik. Eylül ayında da ikinci hasat için bahçeye girdik. Yıl sonuna doğru üçüncü kez ürün toplamayı hedefliyoruz." diye konuştu.


ÇİLEK TOPLAMAK İÇİN YÜZLERCE KİLOMETRE YOL KAT EDİP GELEN VAR

Karslıoğlu, çileklerinin ününün her geçen gün hızla yayıldığını, insanların yüzlerce kilometre yol kat ederek bahçesinden taze taze çilek yemek için geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sosyal medya üzerinden pazarlama ağı kurduk. Sipariş vermek isteyenler sosyal medya üzerinden bize ulaşıyor. Otobüsler ya da tanıdıkları vasıtasıyla ürünlerini kendilerine ulaştırıyoruz. Yine çevre ilçe ve illerden de yoğun taleplerle karşılaşıyoruz. İnsanlar yüzlerce kilometre yol kat ederek bahçemize geliyor, dalından kopardıkları çilekleri taze taze yiyorlar."

Çileğin bir kilogram fiyatının 15 lira olduğunu aktaran Karslıoğlu, "Ürünümüze büyük rağbet var. Yaklaşık 10 ton rekolte beklentimiz var. Çileğin bir kilogramını 15 liradan satıyoruz. Bu yıl yaklaşık 150 bin lira gelir sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Atakan emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Kış soğunda nasıl oluyor bu çilekler anlamadım
    Cevapla
  • Ciftci 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Dünyada Naylon Cilegin olmazsa olmazidir.Toprak isinsin ve Nem kaybetmesin diye koyulur ayriyetten Naylon yada Saman olmazsa Cilegi Toprak Kurtlari ve Sümüklü Böcek Salyangoz yer bitirir. üretici ya sürekli bol bol Kimyasal ilac kullanacak yada naylona devam edecek.Siz Tüketici olarak bol bol kimyasalli cilekmi yemek isterdiniz yoksa naylon hakkinda bol bol yorummu yapmak isterdiniz?Ben kimyasalsiz Cilegi tercih ederim.
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Laylon değil, naylon olacak, yorumcu arkadaşlar uzman gibi yorum yapıyorsunuz da kelimeler yanlış yazılıyor.
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    senin gibilerin kelime takintisi yokmu bende buna deli eliyorum. anadoluda farkli farkli lehceler vardir. bazi seylerin isimelri bazi yerlerde farkli yazilir ve okunur. avrupadada boyle seyler vardir ama kimse kalkipda bunu senin gibi cok bilmisler gibi duzeltmeye kalkmaz. herkes istedigi lehceyi istedigi yerde konusur birine yaranmak icin lehcelerinide degismezler, yani orjinal hallerini korurlar
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar aldığınız laylon ne olursa olsun size ulaşana kadar yollarda ve güneşden geçiyor ve yavaş yavaş hepimiz ölüyoruz..bir gün gidin ve seradan bir domates alın ve birde sera olmayan doğal tarladan domates alın ve yiyin farkı anlıyacaksınız yada güneşe bir hortum bırakın ama içini suyla doldurun ve bir 2 gun güneşde kalsın tami hortumun başlarını kapatın sonra o hortumda ki suyu için içebilicekmisniz sonra suyu boşaltın musluga takın ve su akıtın için içemessiniz güneşde kalan hortum kokusu ve laylonsu yapısı suya geçer ..tarlada aylarca kalıyor..anladınız örnek
    Cevapla
  • ali aktaş 4 yıl önce Şikayet Et
    vay be yeni buluş yapılmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle