Saksıya girdi, vatandaş taze yiyor

Yalova'da sera işiyle uğraşan bir girişimci kıvırcıkları saksıya ekti ve satışa sundu. Tamamen doğal olduğunu belirten seracının ürünlerine AVM'ler yoğun ilgi gösteriyor.

Saksıya girdi, vatandaş taze yiyor
Saksıya girdi, vatandaş taze yiyor
GİRİŞ 09.02.2019 12:41 GÜNCELLEME 09.02.2019 12:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yalova’nın Altınova ilçesinde bir seracı, marulu saksılara taşıdı. Kıvırcığı saksıda satın alan vatandaşlar, istedikleri kadar koparıp taze taze yiyebiliyor. 

Marulların hastalıktan korunması ve kimyevî ilaç kullanmadan yetiştirilmesi için bir çare arayan Soner Denizli, kıvırcık yetiştiriciliğinde çığır açacak bir yönteme imza attı. Kıvırcık üretimini saksılara taşıyan Soner Denizli, bu sayede hem daha fazla mahsul almaya başladı, hem de daha sağlıklı ürünler üretmeyi başardı. Büyük AVM’lerin ilgisini çeken saksıda kıvırcık, çiçek gibi paketlenerek satışa sunulmaya başlandı. Üzerinde hiçbir ilaç kalıntısı bulunmayan kıvırcıklar AVM’lerden tam not aldı.

Ürünün bir avantajı ise, saksıda kıvırcık alanların bunu evlerinde haftalar boyunca yeşil tutup, ihtiyaçları kadarını kullanmalarına imkan vermesi. Bütün yaprakları kullanılsa dahi toprakta kalan bölüm yeniden yeşerdiğinden vatandaşlar kıvırcığı defalarca kullanabiliyor.

Üretimin çıkış noktası hakkında bilgi veren Soner Denizli, “Toprakta üretim yaparken ürünü hastalıktan korumak için birçok ilaç kullanıyorduk. Biz tamamen doğal yöntemle üretim yapmanın yollarını aradık. Bu esnada saksıda üretime yöneldik. Tamamen doğal maddeleri kullanmaya başladık. Bu sayede hem birim alandan daha fazla ürün elde etmeye, hem de doğal kıvırcıklar üretmeye başladık. Ardından AVM’ler den talep gelmeye başladı. Buralarda laboratuvarda incelenen ürünler hiçbir kalıntı olmadığından rağbet gördü” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimisi fikri beğenmiş , kimisi saksıyı ne yapacağız diyor! Peki ya toprak kaybı? Ne kadar verimli toprağın heba edildiğini düşünün. Böyle ürünlere prim vermeyelim, milli servetimizden tüketiriz yoksa.
    Cevapla
  • vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    haberi okumadığın belli, adam solucan gübresi ile yetiştirdiğini söylüyor sen topraktan bahsediyorsun. hem toprakla bile olsa çöpe mi atılıyor toprak ki kaybı olsun
    Cevapla
  • resul 5 yıl önce Şikayet Et
    bu urun yurt disinda bir cok ulkede yapiliyor zaten .Turkiyede neden yok diye dusunmustum yurt disinda bende kyllandim cik taze ve uzun omurlu oluyor tebrikler yapana.
    Cevapla
  • Eci 5 yıl önce Şikayet Et
    Marul Büyük olunca ister istemez bir kısmı çürüyordu saksıda olunca istediğin kadar al iyi fikir gibi görünüyor saksıyı geri iade edebilsek iyi olur her marul için bir saksıyı sonra ne yapcağız
    Cevapla
  • erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    yenibir ürün ek :mesela süs biberi.çiçek.maydonoz vb.üret üretelim üretelim üretelim
    Cevapla