İş'in kalbi MÜSİAD Expo'da atacak

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek MÜSİAD EXPO'da 100 ülkeden ziyaretçi ve katılımcının yer alacağını belirtti

İş'in kalbi MÜSİAD Expo'da atacak
İş'in kalbi MÜSİAD Expo'da atacak
GİRİŞ 07.11.2016 14:47 GÜNCELLEME 07.11.2016 14:47

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İş dünyasının kalbinin atacağı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlenecek. 15 Temmuz sonrası yapacağı etkinlikleri iptal etmeyen ve çalışmalarına daha da hız veren MÜSİAD, dünyanın birçok ülkesinden iş insanlarını 16. MÜSİAD EXPO’da ağırlayacak.

“İş; Burada!” sloganıyla yatırımcılarını büyümeye ve birlikte kazanmanın ortak noktasında yer almaya davet eden 16. MÜSİAD EXPO, küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ’leri güçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak.

“Türkiye üretmeye ve büyümeye devam ediyor”

16. MÜSİAD EXPO’nun tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz sürecini milletin iradesiyle atlatan Türkiye’nin normalleşmeye başladığını ve artık üretmeye ve büyümeye odaklandığını söyledi. Olpak, MÜSİAD EXPO’nun 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 7 bini yabancı olmak üzere toplamda 200 bin civarında ziyaretçi ağırlamayı beklediğini ve fuarın yabancı iş insanlarına Türkiye’de işlerin normalleştiğini göstermek için iyi bir fırsat olacağını ifade etti.

Olpak şunları kaydetti:

“Yurtiçinde 86, yurtdışında 170 noktada binlerce üyeyi, on binlerce üye işletmeyi temsil eden MÜSİAD olarak, Türkiye’nin her alanda büyümesi ve kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizle diğer ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirerek ticaret hacmini artırırken, aynı zamanda üyelerimize yepyeni yatırım olanakları sunuyor ve onları bölgesel ve küresel fırsatlarla buluşturuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden profesyonel ziyaretçileri ağırlayan ve bölgenin en kapsamlı ticaret fuarı olan MÜSİAD EXPO, bu yıl 9-12 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da toplam 8 holde, MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı toplam 700 şirkete ev sahipliği yapacak.

“MÜSİAD EXPO yoğun ilgi görüyor”

Fuarın bu yıl da 8 holde düzenlenmesi önemli bir detay. Ülkemizle ilgili olumsuz algı operasyonlarının yürütüldüğü, birtakım organizasyonların kasıtlı olarak iptal edildiği bir ortamda, MÜSİAD EXPO'nun CNR Fuar Merkezi’nin 8 holünün tümünü kapsaması, ne katılımcı ne de ziyaretçi olarak kimsenin iptal talebinde bulunmaması MÜSİAD farkının önemli bir sonucudur. Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılacak fuarımızda, 20. Uluslararası İş Forumu da, Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşecek. Savunma ve Havacılık sektörüne özel olarak düzenlediğimiz High Tech Port’un üçüncüsü de fuar alanında 4. holde yerini alacak.

MÜSİAD EXPO’da bu yıl alım heyeti programımızın kapsamını genişleterek, 53 hedef ülkeden profesyonel alıcıları, MÜSİAD davetlisi olarak ağırlayacağız. Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle yürüttüğümüz alım heyetleri programında, söz konusu ülkelerin Ticaret Müşavirlikleri ile işbirlikleri yaparak alım potansiyeli yüksek işadamlarının Türkiye’ye davet edilmesi konusunda çalışmalar yürüttük. Bu sene; Körfez ve Ortadoğu’dan Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Irak, İran ve Lübnan; Asya’dan Malezya, Endonezya, Azerbaycan, Türkmenistan; Afrika’dan Etiyopya, Nijerya, Nijer, Fildişi, Güney Afrika; Kuzey Afrika’dan, Sudan, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve son gelişmelerle Rusya başta olmak üzere hedef olarak belirlemiş olduğumuz ülkelerden alım potansiyeli yüksek işadamlarını Türkiye’ye davet ettik.

“Satın almacılar buluşuyor”

MÜSİAD EXPO, firmaların sadece ürünlerini sergileyerek tanıtımlarını yaptıkları bir platform olmaktan öte, yurtdışı alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri, ülke sunumları, ülke raporları ve iş forumları ile ticaretin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik ayrıcalıklı bir ortam oluşturuyor. Bu sene yenilik olarak “Satın Almacılar Buluşuyor” başlığıyla, MÜSİAD üyesi olan ve olmayan 200’ün üzerinde seçkin satın almacıyı bir araya getireceğiz.”

15 Temmuz Sergisi “Tevekkül” MÜSİAD EXPO’da

Her fuarda farklı sergiler de düzenleyen MÜSİAD, bu yıl “15 Temmuz” temalı sergide hain darbe girişiminde yaşananları farklı bir sunumla gözler önüne serecek ve o gecenin hikayesi sergilenecek.

"Afrika Evi ve El Sanatları Sergisi" de MÜSİAD EXPO’da

Fuarda ayrıca, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayeleri, Dışişleri Bakanlığı, THY, TİKA, Altındağ Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve işletmesini MÜSİAD'ın yaptığı ve satılan ürünlerden elde edilen kârın, yine o ülkelere gönderildiği "Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi"nin yer aldığı özel bir bölüm de yer alıyor.

20. IBF (Uluslararası İş Forumu)

Müslüman işadamları arasında global iş ağı kurulması amacıyla yola çıkılarak kurulan IBF-International Business Forum, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG) tarafından yönetiliyor ve güvenilir küresel bir iş ağı sunuyor.

Yılda bir kere yapılan kongre ve beraberindeki ticari faaliyetlerle bir araya gelinen uluslararası iş platformunun 20’cisi16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak 10 Kasım 2016 tarihlerinde WoW Hotel’de gerçekleşecek.

Başkanlığını T.C. Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü ve T.C. Kalkınma Bakanlığınca koordine edilen İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 2006 yılından bu yana "Resmi İş Forumu" olan IBF’nin, bu yılki ana oturum konusu "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" olarak belirlendi.

Açılış konuşmalarını MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, IBF Başkanı Erol Yarar, Katar, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yapacağı IBF’te, şirket ve girişimcilere inovasyon ve girişim merkezli dinamik ekosistemin içinde nasıl bulunacağı ve nasıl fayda sağlayacağı noktasında farkındalık sağlanması amaçlanıyor.

Üç oturumda gerçekleşecek forumun açılış konusu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ana konuşmacı olduğu “Türkiye’nin dirençli ekonomisinin arkasındaki başarı ve Türkiye’deki yatırım fırsatları” olacak. Ana oturuma ek olarak üç oturum başlığı da, inovasyon ekonomisi ve yatırım ekosisteminin kurulması için gerekli olan fon, pazar başarısı ve regülasyonların önemini vurgulayan konuları kapsıyor. Yatırım almak için "Nasıl yatırım alınır ve işinizi nasıl büyütürsünüz?", satış başarısı için "Teknolojinin Ticarileştirilmesi ve Pazar Başarısı" ve son olarak verimli bir girişim ekosistemi için paydaşların görevlerini konu alan "Girişimcilik ekosistemini nasıl inşa ederiz?" başlıklı oturumlarından oluşuyor.

3. High Tech Port

MÜSİAD’ın Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağından kurtulması için ortaya koyduğu bir vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port’un üçüncüsü, T.C. Cumhurbaşkanı’nın katılımı, T.C Savunma Bakanlığı’nın destek ve katılımı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ortaklığı ve sanayicilerin destekleriyle 9-12 Kasım tarihlerinde 16. MÜSİAD EXPO fuarı içinde CNR EXPO’da 4. holde düzenlenecek.

Bu yıl 20'den fazla ülkenin savunma bakanı, kuvvet komutanı, havayolu şirketleri ile Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarının katılacağı fuarda, Türkiye’nin milli tankı Altay’ın prototipi de Otokar tarafından sergilenecek. Savunma ve havacılık sektörü firmalarının ürün lansmanlarına sahne olacak fuarda, iş geliştirme görüşmeleri yapılacak, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ile uluslararası rekabet avantajları sunulacak.

Türkiye gemisinin istikametini işaret eden bir gelecek pusulası olarak nitelendirilen High Tech Port projesiyle, Türkiye’nin teknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye çıkarılırken, Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesi, bu anlamda Türkiye’ye savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlar oluşturulması amaçlanıyor.