Akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyri

Benzin ve motorin fiyatında son olarak dün 10 kuruş indirim olurken, Enerji Bakanı Taner Yıldız, akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyrini ortaya koydu.

Akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyri
Akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyri
GİRİŞ 10.04.2013 10:51 GÜNCELLEME 10.04.2013 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deniz Çiçek'in haberi

Yıldız, 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatının, 2005'ten beri 149 defa artıp 119 defa indiğini açıkladı. Yıldız, akaryakıt fiyatlarında ham petrol fiyatları yanında arz talep dengesinin de etkili olduğunu belirterek, "Üretim maliyeti düşen bir üründe eğer talep miktarı artıyorsa, o ürüne ait nihai fiyat artabilir" dedi.

Yıldız, fiyat oluşumunda pek çok faktörün etkili olduğuna işaret ederken, "Benzinin fiyatında, arz, talep koşulları yanında, navlun bedeli, döviz kuru, gümrük vergileri, ÖTV ve KDV gibi diğer vergiler etkili" diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Aliya İzzet Begovic 11 yıl önce Şikayet Et
    BRENTTE 10 $ , POMBADA 7-9 KURUŞ. Dünya ve Türkiye petrol 'tekelleri' fiyatlarla çok güzel oynuyor. Geçen sene benzin 3.90 dizel 3.10 seviyelerinde iken vatandaşa: '' Bir yıl sonra benzin 5 liralara ve dizel 4.40' lara gelecek.'' denseydi heralde böyle rahat uyumazdık . Ama biz insanlar bazen kurbağa gibiyiz. Bir kurbağayı sıcak suya atarsanız hemen kaçar ;ancak bir kurbağının içinde bulunduğu suyu yavaşça ısıtırsanız , suyun ısındığını farkedemez ve haşlanır. Biz altından suyun yavaşça ısıtıldığı kurbağalarız. Herkes basitçe şöyle bir fiyatları incelesin. Bakın bakalım hangi ülkede petrol fiyatları bu kadar hızlı artıyor. ? ( unutmayalım dünyadaki sistem aynı ancak biz hakkımızı aramayı sevmeyen bir millet olduğumuz için gelişmiş ülkelere nazaran bizdeki KDV, ÖTV ve diğer artışlar çok daha kolay yapılıyor.) İnşallah daha iyi olur, sevgiler...
    Cevapla