Marmara için sürpriz 'İHA' kararı!

Çevre Bakanlığı, Marmara Denizi’ndeki kirliliğin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. Artık Marmara, İHA, uydu ve radarla sıkı takibe alınacak.

GİRİŞ 25.01.2023 07:14 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Daha temiz bir Marmara için yeni denetim modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık" dedi.

Marmara Denizi'ndeki kirliliğin önüne geçmek amacıyla hazırlanan düzenlemeyle denetim faaliyetleri güçlendirilecek, çevresel olumsuzlukların kontrolü sağlanacak.

Bu amaçla İstanbul ve Kocaeli'ndeki denetimler için Türkiye Çevre Ajansı'na yetki verildi.



Bakanlıktan yapılan açıklamada "Gemilerden Kaynaklanan Deniz Kirliliği Tespiti Hakkında Yetki Devri Genelgesi"nde düzenleme yapıldığı belirtildi. Marmara Denizi'ndeki denetimlerin sıklaştırılması amacıyla İHA, uydu görüntüleri ve radar sistemlerinin kullanımı artacak.

Türkiye Çevre Ajansı eliyle gerçekleştirilecek olan çalışmalar 7/24 esaslı izlemeye tabi tutulacak. Deniz tekneleri de denetimlerde aktif rol oynayacak. Havadan, karadan ve denizden yürütülecek olan çalışmalar neticesinde, deniz trafiğinin yoğun olduğu Marmara Denizi'nde kirliliğin önüne geçilmesi hedefleniyor. 
 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    denizler göller göletler akarsulari hepsi izlenmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Genc 1 yıl önce Şikayet Et
    Gırgırlarin Marmara'da av yapmasını yasaklayın balık popülasyonu normale dönünce otomatikman kendi kendini düzeltir.
    Cevapla
  • Genc 1 yıl önce Şikayet Et
    Gırgırlarin Marmara'da av yapmasını yasaklayın balık popülasyonu normale dönünce otomatikman kendi kendini düzeltir.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklına yandığım:)) Nereye bakacağını bilmez isen nereden baktığının bir önemi var mı?
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel çalışma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle