İBB yatıyor Bakanlık çalışıyor... İstanbul'a 2022 bitmeden 2 metro daha geliyor

İstanbul trafiğini rahatlatmak için metro seferberliğini sürdüren Ulaştırma Bakanlığı, 2022 yılı sona ermeden son 2 ay içerisinde 2 raylı sistemi daha İstanbulluların hizmetine sunacak. İBB ise 3 yıldır şehre bir tek metro kazandıramadı.

İBB yatıyor Bakanlık çalışıyor... İstanbul'a 2022 bitmeden 2 metro daha geliyor
İBB yatıyor Bakanlık çalışıyor... İstanbul'a 2022 bitmeden 2 metro daha geliyor
GİRİŞ 08.11.2022 14:07 GÜNCELLEME 08.11.2022 14:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti döneminde şehre örülen metro ağı, yeni dönemde Ulaştırma Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. İBB'nin CHP yönetimine girmesinin ardından Mart 2019'dan bu yana İstanbul'da bir tek metro bile bitirilemedi. CHP'li İBB hiçbir metro projesini sıfırdan projelendirip, ihaleye açıp, yapımına başlayamadığı gibi, AK Parti döneminde inşası devam eden metroları da tamamlayamadı.

İŞTE ZİHNİYET FARKI

Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu ile Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nu yapamayıp Ulaştırma Bakanlığı'na devreden İBB, yapımını beceremedikleri Sancaktepe-Yenidoğan Metrosu'ndaki inşaat sahasını toprakla doldurdu. Projesi, izinleri ve finansmanı hazır olan Kağıthane-İstinye Metrosu'na kazma bile vurulamadı.

İnşasına İBB'nin AK Parti döneminde başlanan Yenikapı-Sefaköy ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının da devam ettirilemeyerek durdurulduğu iddia edildi.

2 AYDA 2 METRO AÇILIŞI

"Dünyada aynı anda 10 metro yapan tek şehir" yazılı reklamlarla şehrin her noktasını donatan CHP'li İBB yönetimi 3 yılda hiçbir metroyu bitirip tam randımanlı olarak hizmete sokamazken, AK Parti iktidarının hizmetlerini İstanbul'a yansıtan Ulaştırma Bakanlığı 2 dev hattın daha açılışı için gün sayıyor.

HAVALİMANI METROSU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada İstanbul Havalimanı-Zincirlikuyu metro hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının Ekim sonu veya Aralık ayı başında açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu sinyalizasyon sertifikası almak için bağımsız kuruluşların metro güzergahında test yaptığını bildirdi.

BAŞAKŞEHİR METROSU DA TAMAM

Bakan Karaismailoğlu'nun müjdesini verdiği bir diğer metro ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metrosu oldu. İnşasını İBB'den devraldıktan sonra 26 aylık süre içerisinde çalışmaların bitirildiğini kaydeden Karaismailoğlu, 2022 yılı bitmeden Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nun da hizmete alınacağını söyledi.

BAKANLIK İSTANBUL'A 7 METRO İNŞA EDİYOR

Milyonlarca İstanbullu’yu CHP belediyeciliğine terk etmeyen Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul’da projelendirdiği 7 raylı sistem projesinin uzunluğu 103 kilometre.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yürütülen çalışmalarda Ulaştırma Bakanlığı, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nu tamamlayarak hizmete açtı.  CHP'li İBB, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nu yapamadığı için Bakanlığa devretmişti.

Ulaştırma Bakanlığı; Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu, Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, Altunizade-Çamlıca Metrosu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem hatlarındaki çalışmalarını 24 saat esasıyla sürdürüyor. 2023 yılında bu raylı sistemlerin de İstanbulluların kullanımına hazır hale getirilmesi planlanıyor.

YILDA 4,2 KM HAT BİTİRİLİYOR

Metro çalışmalarında son 3 yılda Ulaştırma Bakanlığı hat başına yıllık 4.2 kilometre ilerleme kaydederken, CHP'li İBB ise hat başına 600 metre mesafe kat edebildi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 8
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bune düşmanlık anlamıyorum.
    Cevapla
  • M.Nejat İşsever 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası ile birisi çıkıp Alibeyköy Eminönü tramvayının son 3 km.lik kısmının 2 senedir neden bitirilemediğini açıklasın.
    Cevapla
  • Furkan İslamoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    TOGG'u durduramayacaksınız.
    Cevapla
  • Abbas yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg al ve ..
    Cevapla
  • Salih Ateş 1 yıl önce Şikayet Et
    Metro haberi togg ne alaka
    Cevapla
  • mustafa oztas 1 yıl önce Şikayet Et
    sen bu togu al bitanede ben sana hediye edecem...
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Yüce Allah yar ve yardımcınız yardımcımız olsun. CHP den ne bekliyorsunuz.?Sizler, Durmak yok yola devam. Toplum çalışan la yatanları çok çok iyi biliyor.
    Cevapla
  • S.Durmuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.Yıllardır beklediğimiz ancak bir türlü bitmeyen Bağcılar Anadolu imam hatip lisesinin ordaki matronun tamamlanmasınıancak 6 yıldır bitmedi . Lütfen orayada el atın saygıdeğer bakanım .zira okul çocuklarımız için çok iyi olucak bu metra ,şayet ibb nin elinde açılabilrse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle