Bakan Müezzinoğlu: Kamuya alımları durdurduk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk" dedi.

Bakan Müezzinoğlu: Kamuya alımları durdurduk
Bakan Müezzinoğlu: Kamuya alımları durdurduk
GİRİŞ 14.10.2016 19:52 GÜNCELLEME 14.10.2016 20:01
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, memur alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Müezzinoğlu, 400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununun alımı ile ilgili soruya "Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk" yanıtını verdi.

Bakan Müezzinoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

Lafı çok eveleyip gevelemeye gerek yok. Şu anda kamuya alımları belirli bir süre dondurduk. 

Bir de kamuya alımı güçlü yaptığınızda, millete hizmet çok artmıyor. Esasında kamuyu bu anlamda daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek Türkiye aslında geleceğe daha güvenle bakar. 

KAMUYA ALIMDA ÖNÜMÜZDEKİ YIL CİMRİ DAVRANACAĞIZ

Önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında hükümet olarak cimri davranabileceğimiz bir yıl olabileceğini söyleyebilirim. 

Yani bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek değerlendirme yapacağız.

YORUMLAR 66
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan kamuda olsun özelleştirilmiş kamularda olsun emekli olupta kurumun bünyesinde taşaron olarak calışanlara dur demenizi önemle arz ediyorum zaten kişi emekli maaşı alıyor onun yerine işsiz bir genc arkadaş girsin saygılarımla
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet kapısında kadro her zaman sorun olmuştur kadroyu alanda rahatlık oluyor işe gec gelmeler sık sık rapor almalar izin almalar işi en iyi yaptıran en iyi verimi alan taşaron şirketler olmuştur
    Cevapla
  • Ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın da madem öyle üniversitelerden fabrika çıkış mezun vermeyecektiniz o zaman! Ak partiliyim ama nitelikli istihdamın önünü açmadan kamuya alımı durdurmak nedir? Üniversite mezunları asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Şimdi kamuda bulunan 3.5 milyon personelin kaçta kaçı üniversite mezunu ve oralara nasıl yerleşmiş? Ayıptır günahtır. Ben hukukçuyum ama mesela AR-GE başkanlığı kurulsun ve bünyesinde muhtelif alanlarda çalışmak üzere binlerce mühendis isthidam edilebilir. Sırf araştırma geliştirme amaçlı. otomobilden uçağa kadar. icat proje yapsınlar mesela. çok mu zor?
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    kamu ücret sisteminde adalet diye bir sıkıntı yok. dayısı olan yüksek maaş. dayısı olmayan yerleri süpürüyor. böylece nere varmayı düşünüyorsunuz.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamını kastetmiyorum ama Kamuda 10 kişinin yaptığı işi özelde 1 kişi yapıyor.Doğru bir karar olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle