Yiğit Bulut'tan Bank Asya yorumu!

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, ilk değerlendirmelerini canlı yayında yaptı.

Yiğit Bulut'tan Bank Asya yorumu!
Yiğit Bulut'tan Bank Asya yorumu!
GİRİŞ 04.02.2015 05:57 GÜNCELLEME 04.02.2015 05:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TMSF, BDDK'nın talebi üzerine Bank Asya'ya el koydu. Haberi, canlı yayında ekrandan öğrenen Yiğit Bulut, konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi.
 
Bank Asya hisselerinde çok büyük manipülasyonlar yapıldığını, yüzbinlerce küçük ya da amatör yatırımcının Bank Asya tahtalarında mağdur edildiğini belirten Yiğit Bulut, "Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu" ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut konuyla ilgili şöyle konuştu:
 
Çok uzun süredir tartışılan bir konuydu. Şu an itibariyle sonuçlanmış oldu.
 
Bank Asya hikayesi, yılan hikayesine dönen bir konu. Bank Asya'nın hisselerinde çok ciddi manipülasyonlar yapıldı, çok ciddi spekülasyonlar yapıldı. Tahtalar kapandı, açıldı. Yüzde 21 yukarı yaptı, yüzde 21 aşağı yaptı.
 
Yüzbinlerce küçük yatırımcıyı, amatör yatırımcıyı Bank Asya tahtasında mağdur ettiler. Soydular.
 
Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu.
 
Bankacılık çok hassas bir konudur. Bankacılık, "benim çevremdekilere kredi vereyim, benim çevremdekileri fonlayayım" mantığıyla yapılmaz.
 

YORUMLAR 22
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    borsadaki çakılmanın en büyük sebebi hisse hareketliligidir buda gazeeteler ve algı ile yapılır borsadaki düzensizligin sebebi gerçekleri yazmaya korkan haberci zihniyetidir ve yukarda yazan ifadelerde yeterli ve tutarlı açıklamalar degil o seviyedeki bir insan referanssız konusmamalıdır ama ne yazıkkı uyutulmaya alısmıs bi millet uretim adını yeni türkiye koydular
    Cevapla
  • noktalama işareti 9 yıl önce Şikayet Et
    zamanında ağlatanların, ağlatmak isteyenlerin şimdi ağlaması ne kadar ironik. el birliğiyle bi batıramadınız arkadaş akp yi. yanınıza her türlü gücüde aldınız olmadı. bunu hiç sorgulamaz mısınız acaba neden diye ? biz niye başaramadık diye hiç düşünmez misiniz ? acaba yönteminiz, yolunuz yanlış olduğundan olmasın, yada yolunuzdan saptığınızdan olmasın ??? cemaat olarak kemiyet keyfiyet meselesi hesabı bittiği anda geriye gidiş başladı cemaatte. Bu bir süreçti. kimse kimseyi kandırmasın. şeriatsız işlerde anaya babaya itaat etmeyi yasaklayan bir dine mensup olanların cemaatin şeriatsız işlerine koşa koşa gitmesi ... ??? hiç bir şey ifade etmiyor mu bunlar ?
    Cevapla
  • hasan karali 9 yıl önce Şikayet Et
    Halkbanka girildiginde paralelci mossadlar bayram etmisti ne oldu simdide agliyorsunuz etme bulma dunyasi farzedelim darbede basarili olsaydiniz bugun basbakan bakanlar devlet yanlisi gazeteciler isadamlari vb hepsi hapiste olacakti simdi ozgurluk diyorsunyzya ozaman bunlarin hicbiri olmayacakti.bankasyayla yetmez sira stv ve zamanda....
    Cevapla
  • Ahmet güzelçay 9 yıl önce Şikayet Et
    hala mali tablo diyor, kardeşim BDDK acıklama yaptı, mali tablo ile ilgili değil sdc ortaklık yapısıyla ilgili evrak eksikligi diye. gözü yemedi Sermaye rasyosu %17 olan bi kuruma el koymayı, ama baskılardan bunalınca bunu yapabildi..
    Cevapla
  • pyzj 9 yıl önce Şikayet Et
    Bankasya batmadi herkes para yatirmak icin sira bekliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle