Altından daha çok kazandıracak! Dev banka resmen duyurdu

JPMorgan, kurumsal yatırımcıların Bitcoin ETF’lerindeki koruma pozisyonlarını azaltması halinde Bitcoin’in önümüzdeki aylarda altından daha güçlü performans gösterebileceğini öngördü.

GİRİŞ 18.09.2026 11:14 GÜNCELLEME 18.09.2026 11:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

JPMorgan, kurumsal yatırımcıların Bitcoin ETF’lerindeki koruma pozisyonlarını azaltmaya başlaması halinde Bitcoin’in önümüzdeki aylarda altına kıyasla daha güçlü performans gösterebileceğini değerlendirdi.

Banka analistleri, Fed’in temmuz toplantısının ardından hem Bitcoin hem de altında kurumsal yatırımcı pozisyonlarının arttığını belirtti. Ancak ETF akımları ile türev piyasalardaki pozisyonlanmanın iki varlık arasında farklı bir tablo ortaya koyduğuna dikkat çekildi.

ALTIN ETF’LERİ BİTCOİN’İ GERİDE BIRAKTI

JPMorgan’ın raporuna göre ETF’lerdeki net para akımları, 2026 boyunca kurumsal talepte altının Bitcoin’in önünde olduğunu gösterdi.

Altına dayalı ETF’lere son dönemde gelen girişler, yıl içinde daha önce yaşanan sermaye çıkışlarının tamamını telafi etti. Bitcoin ETF’lerinde ise aynı dönemdeki çıkışların yalnızca yaklaşık yarısı geri kazanılabildi.

Bitcoin-Altın savaşında sıra kimde? - BTCHaber

BİTCOİN’DE SAVUNMACI POZİSYON DİKKAT ÇEKİYOR

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan ekibi, ETF akımlarındaki bu tabloya karşın türev piyasalarında farklı bir sinyal bulunduğunu belirtti.

Analistlere göre kripto para yatırımcıları, opsiyon sözleşmeleri üzerinden aşağı yönlü risklere karşı yüksek seviyede korunma pozisyonu taşımayı sürdürüyor.

BlackRock’ın IBIT fonundaki kısa pozisyonların Eylül 2026 itibarıyla yılın en yüksek seviyelerine yakın olduğu belirtilirken, SPDR Gold Shares (GLD) ETF’sindeki kısa pozisyonların tarihsel ortalamanın altında kaldığı ifade edildi.

JPMorgan, bu ayrışmanın kurumsal yatırımcıların Bitcoin’de altına kıyasla daha savunmacı bir pozisyon aldığını gösterdiğini belirtti.

Banka, söz konusu koruma pozisyonlarının çözülmeye başlamasının Bitcoin üzerinde önemli bir destek oluşturabileceği ve bunun önümüzdeki aylarda Bitcoin’in altına kıyasla daha güçlü performans göstermesine zemin hazırlayabileceği görüşünde.

KAYNAK: CNBC-E
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • yemez 36 dakika önce Şikayet Et
    geçin bu işleri. coin moin tırı vırı.
    Cevapla
  • Misafir 44 dakika önce Şikayet Et
    Altın her zaman iyidir fiziki olanından.
    Cevapla