Milyonlarca mükellefi ilgilendiren e-tebligat yasası Meclis'te kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni vergi düzenlemesiyle, kurumlar vergisi mükelleflerine e-tebligat zorunluluğu getirildi. Dijitalleşmeyi hızlandıran yasaya göre tebligatlar 5 gün içinde tebliğ edilmiş sayılacak.
- TBMM Genel Kurulu, Vergi Usul Kanunu'nda değişiklikler içeren kanun teklifinin 7 maddesini kabul etti. Bu değişiklikle, kurumlar vergisi mükelleflerine e-tebligat zorunlu hale getirildi ve mükelleflere tebligat için 5 gün süre tanındı.
- Yeni yasaya göre, kurumlar vergisi mükellefleri ve ticari kazanç sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olacak. Ayrıca, elektronik tebligatlar 5. günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak.
- %90 veya daha fazla engeli bulunan malul ve engellilerin e-tebligat sistemine dahil olma zorunluluğu yoktur. 65 yaşını doldurmuş kişiler, talep etmeleri halinde sistemden çıkabilecek. Ticaret sicilinden silinen veya vefat eden kişiler ise sistemden otomatik olarak çıkarılacak.
TBMM Genel Kurulu'nda Vergi Usul Kanunu (e-tebligat ve teminat) değişiklikleri içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklikle, kurumlar vergisi mükelleflerine e-tebligat zorunlu hale getirilirken mükelleflere 5 gün süre tanındı.

"ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİNİ KULLANMAK ZORUNDA OLACAK"
Meclis'ten geçen yeni kararla vergi süreçlerinde dijitalleşme ve tahsilat güvenliği önlemleri artırıldı. Yeni yasaya göre kurumlar vergisi mükellefleri ile ticari ve mesleki kazanç sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olacak.
"5. GÜNÜN SONUNDA TEBLİĞ EDİLMİŞ SAYILACAK"
Elektronik ortamda gönderilen tebligatlar, sistemin muhatabına ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak.

"SİSTEME DAHİL OLMA ZORUNLULUĞU BULUNMAYACAK"
%90 veya daha fazla engeli bulunan malul ve engellilerin e-tebligat sistemine dahil olma zorunluluğu bulunmayacak. 65 yaşını doldurmuş kişiler, talep etmeleri halinde sistemden çıkabilecek.
"SİSTEMDEN OTOMATİK OLARAK ÇIKARILACAK"
Ticaret sicilinden silinen tüzel kişiler ile vefat eden veya gaipliğine karar verilen gerçek kişiler sistemden otomatik olarak çıkarılacak.
-
Ferıdınyanus35 12 dakika önce Şikayet EtGüzel çalışma devamlı böyle gğzel çalışmalar ılmalı fenerbahçe uçacak şampiyon ispanyaBeğen
-
Misafir 14 dakika önce Şikayet Etdeseniz ya hırsızlara dolandırıcılara gün doğdu.Beğen
-
Veli 22 dakika önce Şikayet EtKapalı çarşıda döviz veya altın almak için ibanla para ödemek imkansız,belki yüz tane kuyumcu ve dövizciyr gittim hiçbiri ibanla döviz veya altın satışı yapamayacaklarını söyledi ve reddettiBeğen Toplam 2 beğeni
-
günaydın 3 dakika önce Şikayet EtSebebini ben söyleyeyim, iban yada kredi kartı ile satış yaptıkları zaman vergi ödemeleri gerekecek, ama diğer türlü yani nakit işlemlerde kasaya gireni çıkanı sadece onlar biliyor. Akşama kadar aynı çeyrek kaç defa el değiştiriyor. Her işlemden 250 tl kazansalar, bir çeyrekten ne kadar kayıt dışı para kazanırlar. Hesabını sen yap.Beğen