BYD'nin Türkiye müjdesi için tarih belli oldu! Konu TBMM'ye bile gelmişti...
Türkiye’ye yönelik Çinli otomotiv devlerinin ilgisi artarak devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD’nin Manisa’da inşa edeceği 1 milyar dolarlık fabrikanın 2026 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ziyareti kapsamında New York’ta düzenlenen “17. Türkiye Yatırım Konferansı”nda yatırım sürecine dair gazeteci Vahap Munyar'ın soruları yanıtlayan Bakan Kacır, BYD yatırımında “hiçbir sıkıntı olmadığını” söyledi. Kacır, “Çinliler fabrika inşaatlarını çok hızlı yapıyor. 2026 sonuna kadar tamamlayacaklarını düşünüyorum” dedi.
BYD’nin yatırımına ilişkin TBMM’de gündeme gelen “ithalat kapısının yatırımın yüzde 20’si tamamlanmadan açıldığı” yönündeki eleştirileri de değerlendiren Kacır, şirketin fabrikayı kuracağı araziyi satın almasını yatırımın bir parçası olduğunu vurguladı.
CHERY DE SAMSUN’A GELİYOR
Bakan Kacır, BYD’nin yanı sıra Çinli Chery ile de ön anlaşma imzalandığını duyurdu. Chery’nin Samsun’da yine 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmasının söz konusu olduğunu belirten Kacır, Türkiye’ye yönelen Çinli otomotiv yatırımlarının 4’e kadar çıkabileceğini söyledi.
Türkiye’nin otomotiv stratejisini de aktaran Kacır, yatırımlara sadece iç pazarı hedefleyen girişimler açısından değil, ihracat odaklı bakıldığını ifade etti. Kacır, “BYD ve Chery’nin ciddi ihracat potansiyeli var” dedi.
YATIRIMDA HAREKETLİLİK BAŞLIYOR
BYD’nin Manisa’daki sahasında kısa süre içinde hareketlilik başlaması bekleniyor. Bakan Kacır’ın işaret ettiği tarihlere göre, Çinli devin Türkiye’deki yatırımı 2026 sonunda tamamlanarak üretime geçecek
-
Doğu 33 dakika önce Şikayet EtDoğudaki gencler işsiz bir yonetici demiyor doguda olsun vanda olsun diyarbakirda olsun mardinde olsun batmanda olsunBeğen
-
yorumcu 34 dakika önce Şikayet Etbinkaç seneye kadar toggu da bünyesine katar bu BYDBeğen
-
Mehmet 57 dakika önce Şikayet EtAynı, Muğla'da ev almış gibi. Arsa alsa ne olur? İki yıl sonra satsın. Üstüne hem arabadan ,hem arsadan para kazanır.Beğen