Bakan Kacır müjdeyi verdi: 21 milyon liraya kadar TÜBİTAK desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK eliyle yürütülen Uluslararası Lider Araştırmacılar ve Uluslararası Genç Araştırmacılar programlarının 2025 yılı çağrılarını başvuruya açtıklarını bildirdi.

GİRİŞ 27.09.2025 16:00 GÜNCELLEME 27.09.2025 16:06

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Uluslararası Lider ve Genç araştırmacılar program çağrılarına başvuruların başladığını duyurdu. Buna göre; Üç yıl boyunca aylık 156 Bin TL’ye kadar burs, 5 araştırmacıdan oluşan araştırma ekibindeki araştırmacılara aylık 36 bin 500 TL’ye kadar burs, 4 milyon 700 bin TL’ye kadar altyapı kurulum desteği, 2 milyon 400 bin TL’ye kadar proje ödenekleri geliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bilim ve teknolojide kalkınma yolcuğunu güçlendirmek için yürütülen destek programlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Kacır, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda TÜBİTAK eliyle yürütülen Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı 2025 yılı çağrılarının başvuruya açıldığını duyurdu. Program kapsamında Türkiye’de çalışacak bilim insanlarına sağlanacak destekleri paylaşan Bakan Kacır, şu bilgileri verdi:

“Bilim insanlarımıza Türkiye’de çalışacakları kurumdan alacakları ücretlere ilave olarak; Üç yıl boyunca aylık 156.000 TL’ye kadar burs, beş araştırmacıdan oluşan araştırma ekibindeki araştırmacılara aylık 36.500 TL’ye kadar burs, 4.700.000 TL’ye kadar altyapı kurulum desteği, 2.400.000 TL’ye kadar proje ödeneği, aileleriyle birlikte seyahat ve sağlık sigortası destekleri sunuyoruz.”

21 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Bakan Kacır, çığır açıcı bilimsel çalışmalarını Türkiye’de yürütmek isteyen araştırmacılar için TÜBİTAK tarafından 21 milyon TL’ye varan destekler sağlandığını belirterek, dünyanın önde gelen üniversite, araştırma enstitüsü ve teknoloji şirketlerinde görev yapan bilim insanlarını Türkiye’ye davet etti.

Çağrıya son başvuru tarihi 24 Kasım 2025. Detaylı bilgiye https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/2232-uluslararasi-lider-arastirmacilar-programi-ve-2232-b-uluslararasi-genc-arastirmacilar-programi-2025-yili-cagrilari-acildi linkinden ulaşılabilecek.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.