İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 144 araçlık otopark hizmete girdi

İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslararası Havalimanı, yoğun talebi karşılamaya yönelik iyileştirme çalışmaları kapsamında "Holistik Otopark Projesi"nin Faz-1 ve Faz-2 etaplarında toplam 144 araçlık ek otopark alanını hizmete açtı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 144 araçlık otopark hizmete girdi
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 144 araçlık otopark hizmete girdi
GİRİŞ 30.06.2025 16:18 GÜNCELLEME 30.06.2025 16:18

Havalimanından yapılan açıklamaya göre, ISG, artan yolcu trafiği ve yüksek büyüme hızına paralel, mevcut otopark kapasitesine ek olarak geliştirilen yeni otopark alanını hizmete açtı.

Terminal genelinde mevcut yolcu trafiğini etkilemeden planlı şekilde sürdürülen optimizasyon çalışmaları kapsamında 7 fazlı olarak planlanan projenin 144 araçlık Faz-1 ve Faz-2 kısımları, çevre ve altyapı düzenlemeleri tamamlanarak kullanıma açıldı.

Açık ve kapalı otopark alanlarından bağımsız bir giriş çıkışa sahip otoparkta, 12 araçlık alan da engelli sürücülerin kullanımına tahsis edildi.

ISG'de yaklaşık 7 milyon avro yatırımla yapımına başlanan otopark genişleme projesi, misafirlere daha geniş otopark kullanım alanı sunarak yolcuların seyahatlerini kolaylaştıracak.

Proje tamamlandığında, havalimanına girişler daha akıcı hale gelirken otopark alanlarındaki yoğunluk azalacak ve yolcular daha fazla park yeri seçeneğine sahip olacak.

Misafirlerin havalimanı deneyiminin her aşamada iyileştirilmesine öncelik veren ISG'de artan yolcu sayısına paralel olarak altyapı ve hizmet geliştirmelerinin sürdürülerek havalimanının bölgedeki konumunun pekiştirilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.