Zeytin üreticilerine kritik uyarı! Son tarih 20 Ekim!
Manisa'nın Salihli ilçesinde zeytin üreticileri, zeytin sineğine karşı 20 Ekim'e kadar ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle mücadele etmeleri konusunda uyarıldı. Halkalı leke hastalığına karşı da önlem çağrısı yapıldı.
Manisa'nın Salihli ilçesinde zeytin üreticilerine zeytin sineği ve halkalı leke hastalığına karşı mücadele uyarısı yapıldı.
Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerini zeytin sineğine karşı uyardı. Üreticilerin 20 Ekim tarihine kadar ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle mücadele yapmaları istendi.
Müdürlük tarafından yapılan duyuruda, ilçe genelindeki zeytin üreticilerinin 20 Ekim tarihine kadar zeytin sineğine karşı ruhsatlı bir bitki koruma ürünüyle ilaçlama yapmaları gerektiği bildirildi.
Duyuruda, zeytinlerde görülen halkalı leke hastalığına karşı da şartların uygun olduğu belirtilerek hastalıkla mücadele amacıyla ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin kullanılması tavsiye edildi.

“HASAT DURUMUNA GÖRE PLANLANMALI”
Salihli'de zeytin üreticilerine yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin sineğine karşı ilaçlama yapılması gerektiğini belirterek üreticilerin belirtilen tarihlere dikkat etmelerini istedi.
İlaçlama çalışmalarının hasat durumuna göre planlanması gerektiğini vurgulayan Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Üreticilerin hem ürün sağlığını hem de gıda güvenliğini korumak amacıyla ruhsatlı ürünleri, etiket talimatlarına uygun şekilde kullanmaları istendi.
-
Hakkı Kalın 7 dakika önce Şikayet Etİlaç atıldıktan sonra hasat için en az 15 gün beklenmesi gerekiyor. Salihli Tarım Müdürü bunu kontrol ediyor musun?Beğen
-
yellow rose 31 dakika önce Şikayet Etilaç atılır bir kaç gün sonra toplanır erken hasat yağ diye de satılır veya yeşil zeytin şeklinde şikayet var mı? yok şikayet harici denetim var mı? hal lerin girişinde laboratuvar var mı? hale giren üründen numune test var mı? veya ceza var mı? varsa bu güne kadar kim ne ceza aldı? ciddi bir konuya parmak basmaya çalışıyorumBeğen