27 yıllık Türk demir çelik devi iflas bayrağını çekti!
Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik, mali zorluklar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. 1998 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren şirketin konkordato adımı, demir çelik piyasasında geniş yankı uyandırdı.
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato başvurusu, şirketin mali tablosundaki sıkıntılar nedeniyle gündeme geldi.
Mahkeme, şirketin sunduğu evrakların, 7101 sayılı Kanun’la değişik İcra ve İflas Kanunu’nun 286. maddesine uygun olduğunu tespit ederek, şirketin varlıklarının korunması için gerekli tüm önlemlerin alınmasına karar verdi.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET KARARI
Mahkeme, 2 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirkete 3 aylık geçici mühlet tanıdı.
İnşaat devi konkordato ilan etti! Borsa İstanbul'da işlem görüyordu
Bu süre zarfında konkordato sürecinin detaylı bir şekilde incelenmesi için Kamber Kaya, Yeşim Turan ve Nejla Ergür konkordato komiserleri olarak atandı.
Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik’in kesin konkordato talebine ilişkin nihai karar, 2 Eylül 2025’te yapılacak ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasında belli olacak.
Duruşmada, mahkeme konkordato sürecinin devamına veya sonlandırılmasına hükmedecek.
-
Misafir 10 ay önce Şikayet Etkılıfını uyduruyorlar olmasın Aman DİKKATBeğen
-
misafir 10 ay önce Şikayet Etyolunu bulmuş bunlar.devlet kayyum ataması lazım bunlara.Beğen Toplam 9 beğeni
-
orni 10 ay önce Şikayet Et27 yıllık yeniymiş. o gider başkası gelir piyasa boş kalmazBeğen Toplam 3 beğeni
-
hasan 10 ay önce Şikayet Etyalandır devletten para alacak yola devamBeğen Toplam 10 beğeni
-
Mehmet Demir 10 ay önce Şikayet EtBu firmalar satıştan gelen paraları başka yere aktarıp şirketleri iflas gösterim yoluna devam ediyor yalanBeğen Toplam 12 beğeni
-
vatandaş 10 ay önce Şikayet Etdemir çelik devi deyince ereğli ve kardemir zannettim. borsada hisseleri içler acısı büyük oyun dönderiyorlarda.Beğen Toplam 10 beğeni