Kamuya girişte yeni dönem! Sigorta şartı değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliğiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi alımlarında yeni bir kriter devreye girdi.

GİRİŞ 06.05.2025 11:07 GÜNCELLEME 06.05.2025 11:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamu kurumlarının talebi doğrultusunda, hizmetin gerektirdiği durumlarda geçici işçi alımlarında adaylardan, işe başvurmadan önceki 6 ay içinde sosyal güvenlik kaydının (sigorta bildiriminin) bulunmaması şartı aranabilecek.

TARIMDA ÇALIŞANLAR VE İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILAR MUAF

Ancak bu şart herkesi kapsamayacak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar ile tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışan kişiler ve isteğe bağlı sigortalılar bu düzenlemeden muaf tutulacak.

KAMU TALEBİYLE GEÇERLİ OLACAK

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte, kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaç duyduklarında bu kriteri uygulamaya koyabilecek. Bu sayede, daha önce herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilere istihdamda öncelik verilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: CNBCE.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet 37 dakika önce Şikayet Et
    Kamuyu talep etmek isteyen 6 ay ne yiyip ne içecek. Kamu geçici işçi alımlarını en az 6 ay önceden ilan etmeli ozaman. Ayrıca 6 ay boyunca çalışmadığı için de hükümet bu kişiye maaş vermeli. Bunu CHP yapmaz ve bu şart CHP'ye oy kazandırır, hükümete kaybettirir. Sen asıl kamuya girip beğenmeyen kişilerin ayrılmalarını engelleyecek sistemi getir. Cumhurbaşkanının haberi var mı bu şarttan..
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    kamuya işçi alımını yapılırken 40 ından gün almamış olması gerek deniyor e o zaman emeklilik yaşı da kırk olsun
    Cevapla