Bakan Uraloğlu: Mevcut aramaların yüzde 75'i karşılandı
İstanbul’da meydana gelen depremin ardından GSM operatörleriyle toplantı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Aramaların yüzde 75’ini karşıladık. İnternet tabanlı uygulamalarda ise sorun yaşanmadı” dedi.
İstanbul'da meydana gelen ve geniş bir bölgede hissedilen depremin ardından vatandaşlar, GSM operatörlerine ulaşmakta zorluk yaşadı. Yaşanan aksaklıklar sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, hem altyapı hem de iletişim sistemleriyle ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı.
Deprem kaçıp fahiş fiyata yakalandılar! 2 saatte yüzde 42 zam
"BAZ İSTASYONLARINDA ENERJİ VE YIKIM PROBLEMİ OLMADI"
İstanbul genelinde 20 bin baz istasyonu bulunduğunu belirten Uraloğlu, “Bu baz istasyonlarının hiçbirinde kapsama problemi yaşamadık. Ne enerjisi kesildi ne de yıkım yaşandı, hepsi ayakta kaldı” dedi.
"DEPREM ANINDA ARAMA YOĞUNLUĞU 10 KATINA ÇIKTI"
Bakan Uraloğlu, yaşanan yoğunluğa ilişkin, “Normalin 2,5 katı kapasiteye çıkabildik. Ancak o anda sesli arama talebi 7 ile 10 kat arttı. Mevcut aramaların yüzde 75’ini karşılayabildik. Geriye kalan yüzde 25’i ise yoğunluk nedeniyle yapılamadı” ifadelerini kullandı.
Kamu işçisinin zam görüşmesinde üçüncü toplantı
"İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞMELERDE SIKINTI YAŞANMADI"
İnternet tabanlı iletişim kanallarında ise herhangi bir problem yaşanmadığını belirten Uraloğlu, “Web tabanlı aramalarda da iki kat artış oldu ama tamamen karşılayabildik. WhatsApp gibi uygulamalarda problem yaşandığını beyan eden olmadı” dedi.
15 dakikalık yoğunluk sürecinin ardından sistemlerin normale döndüğünü söyleyen Uraloğlu, benzer durumlarda iletişim için kısa mesaj ve internet tabanlı uygulamaların kullanılmasını önerdi.
TCMB ile Kazakistan Merkez Bankası'ndan swap anlaşması
"İSTANBUL’DA 4 KAT KAPASİTE ARTIRILDI"
İstanbul’daki iletişim altyapısının 2019 Silivri depreminin ardından önemli ölçüde geliştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, “2019’dan bu yana yaklaşık 4 kat kapasite artışı sağladık. Ancak yine de afet anlarında yüksek yüklenme yaşanabiliyor. Bu yüzden GSM altyapımızı yeniden gözden geçiriyoruz” dedi.
TRAFİK YOĞUNLUĞUNA DA DEĞİNDİ
Deprem sonrası İstanbul’dan çıkışlar artınca Kuzey Marmara Otoyolu’nda da yoğunluk yaşandığını belirten Uraloğlu, “Yasal hız limiti olan 140 km/saat zaman zaman 50-60 km’ye kadar düştü. 4 şeritli bir otoyola normalden fazla araç yüklenince yavaşlama kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu.
Kamu işçisinin zam görüşmesinde üçüncü toplantı
-
Usta 1 ay önce Şikayet EtDerhal el koyun haberleşme özelde olamaz enerji de aynı şekilde devlet elinde olmalıBeğen Toplam 4 beğeni
-
Mevlana Celaleddin 1 ay önce Şikayet EtYıllardır PİYASADAKİ FİRMALARDA İNŞAAT KONTROL TEKNİKERİ OLARAK ÇALIŞIYORUM. ÇALIŞTIĞIM TÜM FİRMALARI, STATİK PROJEYE GÖRE İŞ YAPMADIKLARINDAN, MALZEMEDEN ÇALDIKLARINDAN DOLAYI MAHKEMEYE VERDİĞİMDEN, NAMIMI DUYAN TÜM İNŞAAT FİRMALARI BANA İŞ VERMEDİKLERİNDEN İŞ BULAMIYORUM...Beğen Toplam 5 beğeni
-
Mehmetx 1 ay önce Şikayet EtAdın mevlana celaleddin değildir eminim.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etarkadaş bizim cahil insanlara adamlar 30 kere diyor ki böyle anlarda normal arama yapmayın internet üzerinden görüşün herkes aynı anda yüklenince kaldırmıyor diyorlar bizim millet cahil bir de utanmadan olmuyor yetmiyor Bilmem ne diyorlarBeğen Toplam 2 beğeni
-
misafir 1 ay önce Şikayet Etboş boş konuşmaBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet EtMaraş depreminde Hatay da 3 gün telefonlar çalışmadi. En fazla ihtiyaç olduğu zamanda yoklar.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Gültepeli,BjK 1 ay önce Şikayet EtNiye her ilçeye semmte yapılamazmııBeğen Toplam 2 beğeni