ASEAN ülkelerinden ABD kararı! 'Diyalog kurmak istiyoruz'

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN), yaptıkları ortak açıklamada ABD'nin tarifelerine karşı misilleme yapmayacaklarını bildirdi.

GİRİŞ 10.04.2025 14:42 GÜNCELLEME 10.04.2025 14:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN), tarifeler konusunda ABD ile diyalog talep ettiklerini, misilleme kararı almayacaklarını duyurdu.

ASEAN ülkelerinin ekonomi bakanları tarafından düzenlenen toplantının ardından yayınlanan ortak açıklamada, duyurulan tarifelerin ve etkilerinin endişe verici olduğu belirtildi.

"DİYALOG KURMAK İSTİYORUZ"

Açıklamada, "ABD ile ticari endişeleri ele almak için açık ve yapıcı bir diyalog kurmak istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açık iletişim ve işbirliğinin sürdürülebilir bir ilişki için önemli olduğu kaydedilen açıklamada, ASEAN'ın ABD tarifelerine yanıt olarak herhangi bir misilleme yapmayacağı vurgulandı.

VERGİLERDE ABD-ÇİN RESTLEŞMESİ

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan'da ABD'nin diğer ülkelere karşılıklı tarifeler uygulayacağını açıklamış ve temel tarife oranları ile ülkelere göre değişen gümrük vergisi oranlarını duyurmuştu.

Çin, ABD'nin tarife artışına tepki göstermiş ve ABD ile Çin birbirlerine misilleme olarak ek tarifeler uygulayacaklarını açıklamıştı.

Trump, 9 Nisan'da Çin'e yönelik tarifeleri yüzde 125'e çıkarırken diğer ticaret ortakları için ek tarifelerin 90 günlüğüne askıya alındığını belirtmişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Terörist Devlet ABD dünyayı parmağında oynatıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    şimdi dahada üzerinizde tepinecek lanetli iti
    Cevapla
  • AKINCI 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD'nin bu kadar cesur harami olmasının sebebi, korkak ülkelerdir...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika, avrupa, aynı şeytan. Hepsinin canı cehenneme
    Cevapla
  • Nuri 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu resmen senin yaptırımın işe yaradı senden çekiniyor ya da korkuyoruz demek.Ama şu da bir gerçek.Asya ülkelerinin ekonomileri Avrupa ülkelerininkiler kadar güçlü değil.O yüzden boyun eğiyorlar Amerika'ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle