Bakanlık harekete geçti: Bu yerlerde oturanlara faizsiz kredi verilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Orman köylerinde ikamet eden ailelere yönelik destek paketi kapsamında, yüzde 50’si hibe olarak sunulacak 4 yıl geri ödemesiz kredi sağlanacağı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman köylerinde yaşayan aileleri mutlu edecek yeni bir projenin müjdesini verdi.
2025 Aile Yılı çerçevesinde hayata geçirilen söz konusu yenilikle, orman köylerinde ikamet eden ailelere yönelik çeşitli yardım ve desteklerin sağlanacağı açıklandı.
Yumaklı, "Yaz aylarının yaklaşmasıyla orman yangınlarına yönelik hazırlıkları tamamladık. Bunun yanında Yeşil Vatanımızın yeşiline yeşil katmak için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.
FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK
Orman köylerinde yaşayan ve bu yıl evlenen ya da anne olan kadınlara mikrokredi programında yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.
Açıklanan mikrokredi detaylarına göre, 70 bin liraya kadar kullanılabilecek kredilerin yarısı bakanlık tarafından hibe olarak karşılanacak, kalan yarısı ise faizsiz ve 4 yıl geri ödemeli olarak ödenebilecek.
Bunun yanı sıra, süne böceğiyle mücadele eden ve tarlasının çevresine rüzgar bariyeri oluşturmak isteyen çiftçilere ücretsiz fidan temin edileceği, ayrıca gelir sağlayan ve tıbbi aromatik bitki türlerinden oluşan fidanların yüzde 80 indirimle sunulacağı da belirtildi.
-
vatandaş 1 gün önce Şikayet EtBaşvuru yap belkisw verirlerBeğen
-
GALATALI 3 gün önce Şikayet EtOrman köylerinde ailesi olmadan tek başına yaşayan bir sürü vatandaşlar var. Onlara neden verilmiyor?Beğen Toplam 2 beğeni
-
murat 2 gün önce Şikayet Etonlara da verilmesi gerekli, aile denince tek kişi de aile olurBeğen
-
Misafir 3 gün önce Şikayet EtHem bu sene evlenmiş olacak, veya çocuk doğurmuş olacak. diğer kadınlar, onlar işe yaramıyor mu. Yeni evlenip çocuk doğuran kadının sana ne gibi bir faydası olacak orman köyünde. işletmemi açacak, ağaç mı dikecek, bahçe bağ tarlada mı çalışacak, hayvan mı bakacak. saçmalığa bak yaBeğen Toplam 4 beğeni
-
misafir 4 gün önce Şikayet EtTürkiye de köy kaldimiki tüm köyler mahalle olduBeğen Toplam 3 beğeni
-
şanssız emekliler 1 hafta önce Şikayet Etemekliye verilse ya faizsiz kredi borçları kapatsak.ne durumda oldugumuzu bilen varmı.ciddi olarak cinnet geçirkem üzereyiz......Beğen Toplam 23 beğeni
-
ahmet 1 hafta önce Şikayet Etbu bir yatrımdır, bağış hibe değil. ülkeye ve insanlara gelir ve fayda sağlayacağı için veriliyor. bizim gibi emeklilerin kime ne faydası olacak ki ona yatırım olsun ?Beğen Toplam 7 beğeni