Bakan Mehmet Şimşek'ten piyasalara mesaj

Son dakika haberi...Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 19.03.2025 13:12 GÜNCELLEME 19.03.2025 13:12
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...Bu sabah siyasi gelişmeler nedeniyle Borsa İstanbul BIST 100 endeksi açılışta yüzde 6.87'lik düşüşle 10.060 puana geriledi. Bunun üzerine devre kesici uygulandı ve 10.30'a kadar işlemlere ara verildi. İşlemlere yeniden başlanmasıyla BIST 100 10.200 puanın üzerine tırmandı.

Piyasalar hareketlendi! Dolar, Euro ve altın rekor kırdıPiyasalar hareketlendi! Dolar, Euro ve altın rekor kırdı

Sabah saatlerinde dolar/TL 41, Euro/TL ise 45'in üzerine çıkarak rekor kırdı. Gram altın da 4000 liranın üzerini test etti.

Kurlarda bu yeni zirveleri öğlene doğru bir düşüş takip etti. Dolar 40 lira, Euro ise 43 liranın altına geriledi.

Bakan Şimşek bu gelişmelerin üzerine paylaştığı mesajında "Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"REZERVLER GÜÇLÜ, TL DEĞERLENİYOR"

Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, çok fazla spekülasyon olacağını düşünmediğini ifade ederek, “Bu durum piyasaların ani bir tepkisi. Daha sonra rasyonel bir duruş geleceğini düşünüyorum. Rezervler oldukça güçlü durumda. Merkez Bankası gerekli müdahaleleri yapıyordur ve yapacaktır. Özellikle döviz kurlarındaki oynaklığın azalmasını bekliyorum. Gerçekçi veriler ortaya çıktıkça rezervlerin güçlü, TL’deki değerlenme süreci ve bunu destekleyen parametrelerin halen geçerli olduğu bir ortamda çok fazla oynaklık olacağı kanısında değilim. Borsa bugünkü haberlerden önce yükselişteydi. Bugün biraz düşüş yaşandı. Borsanın kendini toparlayacağını düşünüyorum” dedi.

Uygulanan ekonomik programa ve enflasyonla mücadelede atılan adımlara dikkat çeken Develi, “Bunun en önemli bileşimlerinden bir tanesi altını çizerek söylüyorum TL’nin değerini koruması ve TL’nin bu noktadaki oynaklığı azaltılması ki, geçtiğimiz süreçte özellikle enflasyonla beraber okuduğumuz zaman değerlenen bir TL ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla TL’nin güçlü kalmasını sağlayacak parametreler halen devam ediyor. Rezervi güçlü bir Merkez Bankamız var. Burada piyasalarda rasyonel aklın ilerleyen saatlerde geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARI POZİSYONUNUNUZU KORUYUN UYARISI

Ani oynaklıklarda yatırımcılara pozisyonlarını koruma tavsiyesinde bulunan Develi, “Dolar ve Euro rekor ani yükselse de tekrardan düzeltme geldi. Burada paniğe kapılmadan, ani kararlar vermeden pozisyonu koruyarak süreç takip edilmeli” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • byx68 2 saat önce Şikayet Et
    bu dovizi borsayı böyle oynatanlarida içeri alın hesabini sorun. bu ne böyle, her kucuck bir olayda borsa çöküyor döviz fırlıyor bu normal değil. arrik 8nceldigi yerden kopsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    bu yabancı yatırımcinin kacmasiyla oluyor.. Avrupa birliğini de unutun..
    Cevapla
  • M.F.M 2 saat önce Şikayet Et
    Sayın Bakan, bu dönem içinde fırsat bu fırsat diyerek kımler dövız alımı ve satışı yaptı tüm Türkıye'ye açıklayabilrimisiniz. Ülkeye ihanet suçu işleyen bu kişiler şirketlerin döviz alımından ve satıştan elde ettıkleri faydayı, Devletimiz adına üzerine giderek ifşa etmenızı rica ediyoruz. her fırsatta kendilerini düşünen bu kişiler ifşa edilsin lütfen.
    Cevapla
  • Y. Kaan 2 saat önce Şikayet Et
    Soruşturma sonrası mal varlıklarına el konulması olası kişiler şu anda paralarını yurt dışına kaçırma telaşındalar. Döviz ve altındaki yükselişin sebebi bu sanırım. Devletimiz gereğini yapmalıdır...
    Cevapla
  • türbedar 2 saat önce Şikayet Et
    adamların kuklasını içeri alırsan, onlarda ekonomik operasyon çeker, NECMETTİN ERBAKAN bunu çok önceden demişti, topla tüfekle yıkamadıkları bizi,ekonomik darbe ile yıkacaklarını düşünüyorlar,, alayınız gelsin sizden korkan sizin gibi olsun.ALLAH VAR GAM YOK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle