Savunma ve havacılık sanayisinden rekor ihracat artışı

Türkiye'nin savunma ve havacılık ihracatı, 2025 Şubat ayında yüzde 44'lük rekor artışla 300 milyon dolardan 434 milyon dolara yükseldi.

Savunma ve havacılık sanayisinden rekor ihracat artışı
Savunma ve havacılık sanayisinden rekor ihracat artışı
GİRİŞ 04.03.2025 16:32 GÜNCELLEME 04.03.2025 17:24

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2025 Şubat ayında savunma ve havacılık ihracatının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44'lük artış göstererek 300 milyon dolardan 434 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Yılın ilk iki ayındaki toplam ihracatın ise yüzde 29,6 artışla 816 milyon dolara ulaştığını aktaran Görgün, Türkiye'nin savunma sanayiinin, küresel pazarda daha güçlü bir konuma yükselmekte olduğuna vurgu yaptı.

Görgün, Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış trendi yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.

"SAVUNMA SANAYİMİZ YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"

Başkanlığın yürüttüğü kesintisiz uluslararası iş birliği faaliyetleri ile şirketlerin maliyet etkin-yüksek teknoloji çözümleri sayesinde sektörün belli bir bölgeye değil, dünyanın dört bir yanına ihracat yapabilir hale geldiğini ifade eden Görgün, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde hem büyük ölçekli şirketlerimizi hem de KOBİ’lerimizi destekleyen, ihracat yapan firma sayımızı artıran ve ihracatı tüm sektör için sürdürülebilir bir güç haline getiren uluslararası faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu büyük başarıda emeği geçen başkanlığımız personelini, şirketlerimizi, KOBİ'lerimizi, mühendislerimizi ve sektör paydaşlarımızı tebrik ediyorum! Savunma sanayimiz yükselmeye devam edecek"

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.