Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, kırmızı et sektöründe kayıt dışılığı yakın takibe aldı. Sektörün önde gelen 4 büyük üreticisine yönelik kapsamlı inceleme yapıldı ve 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı saptandı.

GİRİŞ 16.02.2025 13:15 GÜNCELLEME 16.02.2025 13:18
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgilere göre, VDK, işlenmemiş gıda, akaryakıt, demir-çelik, tütün ve kuyum sektörlerinin ardından gözünü kırmızı et sektörüne dikti.

Kırmızı et sektörüne yönelik risk analizi ve saha çalışmalarını artıran ekipler, ilk aşamada özellikle sektöre yön veren 4 büyük mükellefe ait büyükbaş hayvan üretim yerlerine yönelik fiili sayım gerçekleştirdi.

Bu üreticilerin 7 ildeki tesislerinde saha denetimleri yapıldı, sayımlar diğer illere yayılarak devam edecek.

Vergi müfettişleri koordinasyonunda gerçekleştirilen fiili sayımlara gelir uzmanları ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı veteriner hekimler de katıldı.

RİSKLİ MÜKELLEFLER İNCELEMEYE ALINDI

Saha denetimlerinde, işletmelerdeki canlı hayvan varlığına ve küpelerine yönelik de kontrol yapıldı.

Bu süreçte riskli bulunan mükellefler, vergi incelemesine alındı. Bu mükelleflerin 3 milyar lirayı bulan kazancını kayıt dışı bıraktığı belirlenirken, buna ilişkin cezalı vergi tarhiyatı yapıldı.

Bakanlık ekipleri, gelecek haftalarda sektöre yönelik saha çalışmalarını genişletecek.

"SEKTÖRÜN SAĞLIKLI GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin değerlendirmesinde, vergi adaletini sağlamak ve adil rekabeti korumanın, öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlgili bakanlıklarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Kayıt dışılıkla etkin mücadele ederek, sektörün sağlıklı şekilde gelişmesini sağlayacağız. Bu denetimlerle kayıt dışı faaliyetleri tespit ederek vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyoruz. Böylece, adil rekabet ortamı için piyasa bozucu fiilleri işleyenleri tespit ediyoruz."

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Vergide adaleti ve adil rekabet ortamını sağlamak için risk analizi ve saha çalışmalarımızı artırıyoruz, ilgili bakanlıklarla iş birliği içinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 88
  • C.Türk 2 gün önce Şikayet Et
    Türk ülkelerinden ucuz hayvan girişi yapın? fahiş fiyata hazırlanan Hayvancıların beli kırılır.
    Cevapla
  • nazım 2 gün önce Şikayet Et
    Ramazanda ete süte zam yapmak için bir kılıf bulurlar
    Cevapla
  • ahmet 2 gün önce Şikayet Et
    et ithal edenleri kaça getirip kaça sattıklarını takip edin bu fiyatların neden arttığını göreceksiniz.ipin ucu kime dokunacak yirse et ucuzlar yimezse aynen devam
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Düğün salonlarına ne zaman sıra gelecek 100 bin TL alıyorlar KDV ödeme yok⚖️
    Cevapla
  • Devekuşu 2 gün önce Şikayet Et
    Bir ara DEVEKUŞU eti satışı vardı.Hem ucuz,hem de kaliteli idi.Devlet teşviki ile bu iş tekrar canlandırılamaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle