İlk hasat İstanbul'a gönderildi: Kilosu dudak uçuklattı
Mersin'in Mut ilçesinde sezonun ilk örtü altı erik hasadı yapıldı. Eriklerin kilosu 8 bin liradan alıcı buldu.
İlçedeki Göksu Mahallesi'nde çiftçi Mustafa Yılmaz'a ait serada gerçekleştirilen hasat etkinliği düzenlendi.
Sera sahibi Mustafa Yılmaz da bir dönümlük alanda 3 yıldır serayla uğraştığını belirterek, "Seramızda ORKÖY yüzde 20'si hibe olmak üzere yüzde 50 destek verdi. Biz de kalan miktarı karşıladık. Açık alandı, kapattık, seraya çevirdik. Şubat ayındayız, eriğimizi çıkardık, ilk hasadımızı yaptık. Dışarıda olsaydı bu hasat, Nisan'ın 20'si, 30'u, civarında olurdu. Ciddi şekilde öne çekmiş olduk" diye konuştu.
HER PAKETTE 9 TANE ERİK
Yılmaz, iç piyasanın yanı sıra yurt dışına ihracat da yaptıklarını belirterek, bölgede erkenci üretimi sadece kendisi yaptığı için talebe yetişemediğini, devletin daha fazla destek vererek üretimin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Diğer yandan sezonun ilk erikleri, kilosu 8 bin liradan alıcı buldu. Paketlere 9'ar adet konulan toplam 24 kilo erik, İstanbul'a gönderildi.
-
Dadaş 11 saat önce Şikayet EtBiri diyor iznikte ilk hasat 7. 000 tl biri diyor mersinde ilk hasat 8.000 tlBeğen