Bakan Uraloğlu: Yerli ve milli lokomotif için üç yeni fabrika kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ (TÜRASAŞ) bünyesinde raylı sistem araçlarının geliştirilmesi ve mevcut üretim kapasitelerinin artırılması amacıyla 3 yeni fabrika kuracaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu: Yerli ve milli lokomotif için üç yeni fabrika kurulacak
Bakan Uraloğlu: Yerli ve milli lokomotif için üç yeni fabrika kurulacak
GİRİŞ 16.12.2024 14:22 GÜNCELLEME 16.12.2024 14:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ (TÜRASAŞ) bünyesinde raylı sistem araçlarının geliştirilmesi ve mevcut üretim kapasitelerinin artırılması amacıyla üç yeni fabrika kuracaklarını bildirerek, "Eskişehir'de Milli Elektrikli Lokomotif İmalat ve Elektrik Sistemleri, Sakarya'da Milli Elektrikli Tren Seti İmalat ve Test, Sivas'ta da Milli Raylı Sistem Araçları Parça İmalat fabrikalarının temellerini 2025'te atacağız." ifadesini kullandı.

​​​​​​​Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜRASAŞ bünyesinde yerli ve milli lokomotif ile tren setleri üretim projelerinin geliştirilmesine ağırlık vereceklerini bildirdi.

Raylı sistem araçlarıyla ilgili planlamalarda teknik bilgi ve altyapıyı geliştirerek yerlilik ve milliliği ön planda tuttuklarına işaret eden Uraloğlu, bu sayede demir yollarında dışa bağımlılığı azaltmayı amaçladıklarını vurguladı.

Uraloğlu, Türkiye'nin raylı sistemler imalat sektöründe 100 yılı aşan tecrübe ve bilgi birikimiyle en büyük temsilcisinin TÜRASAŞ olduğunu aktararak, "Türkiye'nin üreten gücü olmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Milli Yük Vagonu ve Elektrikli Tren Seti ile çalışmaları devam eden Eskişehir-5000 Elektrikli Ana Hat Lokomotifi ve Milli Elektrikli Hızlı Treni gibi projelerimizle demir yollarında modern ve yerli araçlarımızı çoğaltıyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu atılımların kalıcı olmasını hedeflediklerine dikkati çeken Uraloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"2025-2027 yılı Yatırım Programı kapsamında TÜRASAŞ bünyesinde raylı sistem araçlarının geliştirilmesi ve mevcut üretim kapasitesinin artırılması için üç yeni fabrika kuracağız. Eskişehir'de Milli Elektrikli Lokomotif İmalat ve Elektrik Sistemleri, Sakarya'da Milli Elektrikli Tren Seti İmalat ve Test, Sivas'ta da Milli Raylı Sistem Araçları Parça İmalat fabrikalarının temellerini 2025'te atacağız."

FABRİKA ÇATILARINA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALI KURULACAK

Uraloğlu, enerji verimliliği ile ülkenin enerji yoğunluğunu azaltma politikasına uygun şekilde çalışmaya dikkat ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Sivas Bölge Müdürlüğü'nde bulunan fabrikalarımızın çatılarına güneş enerji santrali kurmak için bir proje hazırladık. Bu sayede fabrika çatılarına kurulan güneş enerji santralleri ile kendi elektriğini üreten, çevreye duyarlı ve rekabetçi üretim için büyük bir adım atacağız."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hakan er 48 dakika önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcınız olsun ülkem için hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Hasan Yakup Dipci 51 dakika önce Şikayet Et
    SELAMÜNALEYKÜM SAYIN BAKANIM.22 YILDA HER ŞEY YAPILDI.DEMİRYOLU İÇİN LOKOMOTİF' ÜRETİMLERİ YERİNDE SAYDI.DAHA ÇOK LOKOMOTİF ÜRETEN FABRİKALAR KURUN. DAHA ÇOK HIZLI MODERN TREN SETLERİ YAPIN.DAHA ÇOK LOKOMOTİF PARÇALARI ÜRETEN FABRİKALAR KURUN.SAYIN BAKANIM BU KONULARDA GEÇ KALDINIZ.SAYIN BAKANIM TÜRK MÜHENDİSLERİ HER LOKOMOTİFİ HER ARACI YAPARLAR.TÜRKİYE'DE 3.4 fabrikayla bu işler olmaz
    Cevapla
  • delidumrul 1 saat önce Şikayet Et
    gerek var mı fabrikaya heykel yapın chpkk uçsun.
    Cevapla
  • Hakikat 1 saat önce Şikayet Et
    Mümkünse bunu devlet kurumu yapmasın.. Durumları ortada, özel sektöre bu konuyu yükleyin. ARUS dan faydalanın.. Şu soruyu da önce kendinize sorun ! 1-Ne yapmak istiyorsunuz ? 2-Ne üretmek istiyorsunuz ? 3-Ne kadar üretmek istiyorsunuz ?
    Cevapla