Dijital Pazarlama Uzmanı Kılıç’tan KOBİ’lere ilham olacak tavsiyeler

Kişisel markalaşma ve viral pazarlama projeleriyle ön planda olan Dijital Pazarlama Uzmanı Alaattin Kılıç, KOBİ’ler için güçlü bir ilham kaynağı oluyor.

Dijital Pazarlama Uzmanı Kılıç’tan KOBİ’lere ilham olacak tavsiyeler
Dijital Pazarlama Uzmanı Kılıç’tan KOBİ’lere ilham olacak tavsiyeler
GİRİŞ 08.12.2024 12:46 GÜNCELLEME 09.12.2024 12:54

Daha önce birçok ülkede savaş muhabirliği yapan Kılıç, şimdilerde dijital pazarlama ve kişisel markalaşma alanlarında ilerliyor. 

Aynı zamanda 6 dil bilen Kılıç, Fransa’da gazetecilik mesleğini yaptıktan sonra TRT World ve Russia Today gibi köklü kurumlarda çalıştı. 

Discovery Channel’in Disasters Engineered belgeselinde yer alan Kılıç, 2019 yılında gazetecilikteki başarısını iş dünyasına taşıdı. Kılıç, YouTube projeleriyle Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe dijital dönüşümüne katkı sağladı, Marcom Platinum (viral pazarlama) ve Marcom Gold  (kişisel markalaşma) ödüllerinin sahibi oldu. Aynı zamanda Stevie Awards MENA jüri üyesi olarak seçilen Kılıç, bugün Miami’de bir şirkette uluslararası yatırımcıların ABD’ye yerleşim süreçlerini kolaylaştıran eğitim odaklı içerikler üretiyor ve YouTube’u güven oluşturmak için etkili bir araç olarak kullanıyor.

Kariyer değişiminin gücünü kanıtlayan hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken Ödüllü Dijital Pazarlama Uzmanı Alaattin Kılıç, otantiklik, hikaye anlatımı ve stratejik düşünceyle iş dünyasında nasıl fark yarattığını gözler önüne seriyor. 
Kılıç, KOBİ’lerin başarıya ulaşmasını sağlayacak etkili stratejileri açıkladı. 

Kılıç, öncelikle KOBİ’lere “Otantik Olun” tavsiyesinde bulunarak, insanların, markaların arkasındaki gerçek hikayelere bağlanmayı tercih ediyor. 

Kılıç, “Markanız sizi yansıtmalı. İnsanlar ürünlerden ziyade insanların hikayelerine bağlanır. YouTube’daki Straight Talk programını, Türk gayrimenkul piyasasındaki bilgi eksikliğini gidermek için kurduk. Yabancı yatırımcıların güvenilir bilgiye erişimini sağlayan bu program, şimdiye kadar 25 binden fazla aboneye ulaştı. Benzer şekilde, siz de markanızın kökenlerini ve değerlerini samimi bir şekilde paylaşabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu. 

“Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın”

Sosyal medyayı etkili kullanarak hedef kitlesine ulaşmayı başaran Kılıç, “Aladdin’s Turkey” adlı YouTube kanalıyla da Türkiye’nin kültürel zenginliklerini tanıttı ve bir yıl içinde binlerce takipçiye ulaştı. 

“İşletmeniz için sektöre uygun etkileyicilerle işbirliği yaparak, sosyal medyada aktif bir varlık oluşturun.” önerisinde bulunan Kılıç, “Bir güzellik salonunda yerel bir makyaj blogeriyle çalışarak yeni müşteriler kazanabilirsiniz.” dedi. 

Müşterilerine sadece ürün satmak yerine onları eğitmeyi tercih eden Kılıç, yatırımcılara piyasa hakkında bilgi sunarak onların bilinçli kararlar almasını sağladı. “Kendi sektörünüzde eğitici içerikler oluşturun” tavsiyesinde bulunan Alaattin Kılıç, bir sağlık şirketinin, örneğin “Sağlıklı Yaşam İçin İpuçları” başlıklı bir video serisi hazırlayarak müşterilerinin güvenini kazanabileceğini aktarıyor. 

“Hedef Kitlenizi Tanıyın ve Onlarla Uyumlu Olun”

Bir markanın başarısının hedef kitlesini anlamakla başladığını dile getiren Kılıç, “Hedef kitlenizi tanıyın ve onların ihtiyaçlarına uygun bir mesaj geliştirin.” diyor.

Projelerinde hedef kitlesine yönelik kişiselleştirilmiş içerik stratejilerinin daha fazla bağlılık oluşturduğunu savunan Kılıç, KOBİ’ler içinse şöyle diyor. “Sizin de hedef kitlenizin ilgi alanlarına yönelik kampanyalar oluşturmanız bu bağlılığı artırabilir.”

“Hikaye Anlatımıyla Öne Çıkın”

Kılıç’ın farklı ülkelerde çalışmasının getirdiği avantaj ile savaş muhabirliği tecrübesi, “hikaye anlatımı”yla ön plana çıkardı ve o bu beceriyi, pazarlama alanında güven ve sadakat oluşturmak için kullandı. Kılıç’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Bir aile işletmesi, ürünlerinin arkasındaki hikayeyi paylaşarak müşterilerle duygusal bir bağ kurabilir. Örneğin, bir zeytinyağı üreticisi, zeytinlerin işçiler tarafından toplanması ve zeytinyağının sofraya gelmesinin sürecini anlatan bir video ile markasına değer katabilir.”

Sadece başarılın değil, “ Zorluklarınızı Paylaşmaktan Çekinmeyin” açıklamasında bulunan Kılıç, “Gerçek hikayeler, insanlar üzerinde kalıcı bir etki bırakır. İşletme yolculuğunuzdaki iniş ve çıkışları müşterilerinizle paylaşarak onların güvenini kazanabilirsiniz. Örneğin, bir startup, ilk yıllarında karşılaştığı zorlukları anlatarak samimi bir bağ kurabilir.” yorumunda bulundu. 

“Markanıza değer katın, düşünce lideri olun” gibi önemli bir çıkış yapan Dijital Pazarlama Uzmanı Alaattin Kılıç, sektörel bilgi ve uzmanlığını paylaşarak düşünce lideri olmayı başardı. Bu, onun marka değerini artıran en önemli stratejilerden biriydi.

Bir teknoloji şirketinin sektörle ilgili yenilikleri düzenli olarak paylaşarak hem mevcut müşterilerinin güvenini kazanabileceğini hem de yeni müşterilere ulaşabileceğini dile getiren Kılıç,  değerli bilgi paylaşımının bir markayı güvenilir bir kaynak haline getirebileceğinin altını çizdi. 

Kılıç netice olarak, “otantiklik, sosyal medyanın gücü ve hikaye anlatımı”yla bir markanın nasıl büyütülebileceğini gösteriyor. Kılıç, son olarak şunları söyledi: 

“KOBİ’ler için bu 7 strateji, yalnızca müşterilerle güçlü bir bağ kurmakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadeli büyüme için sağlam bir temel oluşturur. Unutmayın, başarının anahtarı otantik bir hikaye ve hedef kitlenizle samimi bir bağ kurmaktan geçer.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.