Özgür Özel'den asgari ücret açıklaması

Milyonlarca işçi 2025'te geçerli olacak ücretin ne kadar olacağını merak ederken, siyasi partilerden ilk asgari ücret zammı önerisi CHP'den geldi. CHP lideri Özgür Özel, 30 bin TL'nin altındaki asgari ücret kabul edilemez dedi.

Özgür Özel'den asgari ücret açıklaması
Özgür Özel'den asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 22.10.2024 14:52 GÜNCELLEME 22.10.2024 14:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ay sonuna kadar 4 kez toplanıp nihai kararını verecek. Milyonlar asgari ücret zammına ilişkin gelişmeleri merakla takip ederken, siyasi partilerden ilk zam önerisi CHP'den geldi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI ÖNERİSİ 

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücret zammı için rakam verdi. Altında bir rakamın kabul edilemeyeceğini belirten Özel, işçi konfederasyonlarına da bir mesaj verdi.

"BU SEFER DOĞRU YOLDASINIZ" 

Türk-İş'in Ankara'da yaptığı eylemi değerli bulan Özel, "Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, işçi ücretlerinin eridiği için pazar günü Ankara'da miting yaptı. Çok uzun süreden sonra Türk-İş'i meydanda görmeyi önemsediğimizi ifade edelim. Yıllarca yanlışına yanlış dedik, eleştirdik... ama polis kaydına göre 100 binin üzerinde emekçiyle orada duruyorlarsa bir eylem yapıyorlarsa biz Türk-İş'e bu sefer diyoruz ki: Bu sefer doğru yoldasınız. Biz de sizin arkanızdayız" dedi.

"30 BİN LİRANIN ALTI KABUL EDİLEMEZ"

2002'de asgari ücretle 7 çeyrek alınabildiğini belirten Özel, "Bugün 7 çeyrek alabilmek için 35 bin lira asgari ücret almak gerekiyor. Bugünkü asgari ücret 3 çeyrek altın alabiliyor. Türk-İş'e, HAK-İŞ'e, DİSK'e asgari ücretin değerinde olabilmesi için vereceğiniz her mücadelenin yanındayız. 30 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul edene asla asla gönül bağı kurmayacağız. 30 bin liranın altında bir asgari ücret kabul edilemez."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Tamam güzel söylüyorsun da, siz önce belediyelerinizde çalışan işçilerin ücretlerini bir ödeyin...
    Cevapla
  • Doğrucu 1 saat önce Şikayet Et
    Azda olsa ağzından doğru söz çıkıyor bu adamın
    Cevapla
  • tamer 1 saat önce Şikayet Et
    asgari ücrete zam yapmayın zaten çoğu kimse asgari ücretle çalışmıyor sadece referans alıyor asgari ücret 30000 olursa asgari ücretten yüzde 70 fazla alan biri 51000 maaş ister patron bunu verse ustaya ne ücret verecek denge bozulur çarşı pazar kontrolden çıkar özgür özel de bunu istiyor ekonomi bozulsun erdoğan gitsin tek dertleri bu asgari ücretliyi düşünen yok
    Cevapla
  • Rasim 2 saat önce Şikayet Et
    Ben sana inanmıyorum seni partinin başında dahi görmek istemiyorum ömrüm izin verirmi bilmem ama birdahaki seçimlerde manisadan vekil dahi secilemezsin
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Birde şu eyt mağdurlarını dile getir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle