Dev marketler zincirinden İstanbul kararı

Her günlerce binlerce kişinin ziyaret ettiği dev market İstanbul'daki 3 şubesini birden kapattığını açıkladı. Karar, perakende sektöründe şok etkisi yarattı

Dev marketler zincirinden İstanbul kararı
Dev marketler zincirinden İstanbul kararı
GİRİŞ 24.09.2024 13:01 GÜNCELLEME 24.09.2024 13:06

İstanbul'un neredeyse her ilçesinde şubesi bulunan dev marketler zinciri, 3 şubesini kapattığını Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirdi. Alışveriş zincirinin bu kararı sektörde büyük yankı uyandırdı.

Dev market zincirinin bu kararı almasında farklı nedenler ortaya çıkarken ani gelişmenin detayları da belli oldu. Karlılık ve faaliyet verimliliği ön plana çıktı.

İstanbul ve İzmir'de hizmetini KİM Marketler ismiyle sürdüren Ersan Alışveriş Hizmetleri, uzun bir sürenin sonunda 3 mağazasını kapatma kararı aldı. Bu mağazaların kapatılacağı SPK'ya bildirildi.

KİM Market Ümraniye, Göktürk ve Çinçindere'deki mağazalarını kapattı. Alışveriş devi, şubelerin kapatılmasının perde arkasını ise faaliyet verimliliği ve karlılık değerlendirmeleri olarak açıkladı.

Faaliyet verimliliği ve karlılık değerlendirmelerinin yanı sıra kentsel dönüşüme giren Mecidiyeköy şubesi de bu kararın bir parçası oldu. Mecidiyeköy şubesi de bir süre önce kepenklerini kapatmıştı.

ŞUBESİ SAYISI 136'YA GERİLEYECEK

İstanbul’daki şubelerini teker teker kapatan Ersan Alışveriş, İzmir'de ise 3 yeni mağaza açmayı planladığını duyurdu. Bu yeni mağazaların operasyonel hazırlığının ve dekoratif düzenlemelerinin tamamlanarak 1 Ağustos'la birlikte hizmete gireceği belirtildi. İzmir'deki yeni açılışlarla birlikte, Ersan Alışveriş’in toplam mağaza sayısı yeniden 136’ya çıkmış olacak.

Ersan Alışveriş'ten gelen açıklamada, mağaza açma ve kapatma kararlarının, şirketin genel finansal stratejilerinin bir parçası olduğu vurgulandı. Söz konusu adımların, firmanın verimliliğini artırmayı ve müşterilere daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediği belirtildi. Aynı zamanda, bu işlemlerin Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği'ne uygun olarak gerçekleştirildiği ve kamuoyuna resmi kanallarla duyurulduğu ifade edildi.

KAYNAK: EKONOMİM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.