Borsa İstanbul'dan bir hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (TDGYO) paylarına yönelik kredili işlem yasağı getirildiği duyuruldu.

Borsa İstanbul'dan bir hisseye kredili işlem yasağı
Borsa İstanbul'dan bir hisseye kredili işlem yasağı
GİRİŞ 18.09.2024 09:35 GÜNCELLEME 18.09.2024 11:17

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı doğrultusunda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (TDGYO) paylarına yönelik kredili işlem yasağı getirildiği duyuruldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, TDGYO paylarına getirilen bu kısıtlamanın 18 Eylül 2024 tarihli işlemlerden (seans başından itibaren) başlayarak, 17 Ekim 2024 tarihli işlemlerin (seans sonuna kadar) geçerli olacağı ifade edildi. Bu süre zarfında, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ payları kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.