Trump-Harris tartışması kripto para piyasasını etkiledi

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri, Demokrat aday Kamala Harris’in Cumhuriyetçi aday Donald Trump’la yaptığı münazarada daha iyi bir performans sergilediğine yönelik değerlendirmeler nedeniyle düştü.

Trump-Harris tartışması kripto para piyasasını etkiledi
Trump-Harris tartışması kripto para piyasasını etkiledi
GİRİŞ 11.09.2024 15:32 GÜNCELLEME 11.09.2024 15:32

CoinMarketCap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 1 gerileyerek 1 trilyon 990 milyar dolara geriledi.

Analistler, Harris’le kripto paraları destekleyen bir tutum sergileyen Trump’ın ilk canlı yayın tartışması nedeniyle kripto para piyasasının gerilediğini belirtti.

CNN'in anketine göre, münazarayı izleyen kayıtlı seçmenlerden yüzde 63'ü Harris'in daha iyi performans sergilediğini düşünüyor.

Trump, 28 Temmuz’da yaptığı açıklamada, ABD'nin, "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını söylemişti.

Öte yandan, küresel piyasalarda devam eden resesyon endişelerinin de kripto para piyasası üzerinde olumsuz yönde baskı yarattığı ifade ediliyor.

Son 24 saatte bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 0,70 düşerken Ethereum'daki (ETH) düşüş yüzde 1,08'i gördü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.