Uzman isim imkansız değil diyerek açıkladı! İşte Türkiye'nin 3 yılı...

Orta Vadeli Programın detaylarını değerlendiren Ekonomist Şener, bir revizyon beklentisi olduğunu ve enflasyon beklentilerinin güncellendiğini belirtti. Aşkın, programın genel hatları ile piyasanın beklentilerini karşıladığını vurguladı.

GİRİŞ 05.09.2024 16:48 GÜNCELLEME 05.09.2024 16:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin temel amacının enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu açıkladı.

Yeni programa göre 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 4’ten yüzde 3,5’a düşürüldü.

Ekonomide büyüme ve enflasyon beklentisi değişti! İşte yeni yol haritası...Ekonomide büyüme ve enflasyon beklentisi değişti! İşte yeni yol haritası...

2024 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e revize edildi. 2025 yılı için yüzde 15,2 olan enflasyon beklentisi yüzde 17,5'e çıkarıldı.

İşsizlik oranı beklentisi 2024 yılı için yüzde 10,3'ten yüzde 9,3'e indirildi. 2025 yılı için işsizlik oranı yüzde 9,9'dan yüzde 9,6'ya düşürüldü.

 

 

UZMAN İSİMDEN ÇARPICI YORUM

Ekonomide büyüme ve enflasyon beklentisindeki değişimleri değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Sefer Şener, son bir yılın raporunun takip edildiğini ve önemli gelişmelerin programda yer aldığını belirtti.

Ana ekonomik verilerde revizyona gidildiğini söyleyen Ekonomist Şener, cari açıkta gelinen noktanın önemini vurguladı. Şener, cari açıkta ciddi bir başarı elde edildiğini buna paralel olarak enflasyon ve büyüme rakamlarında da bir revizyon yapıldığını açıkladı.

Enflasyonla mücadele kapsamında hem Merkez’in hem de ekonomi yönetiminin attığı adımların oldukça önemli olduğunu dile getiren Sefer Şener, kamuoyu tarafından bazı noktaların çarptırıldığını vurguladı. Enflasyonda yapılan revizyonun piyasa tahminleri ile yakınsadığını söyleyen Şener, rakamların pozitif olarak yorumlandığını açıkladı.

Dezenflasyon sürecine girildiğini belirten Sefer Şener, büyüme rakamlarında da ciddi revizyona gidilerek önemli adımların atıldığının altını çizdi. Büyüme verilerindeki gelişmeleri dünya rakamları ile kıyaslayan Prof. Dr. Sefer Şener, yıl sonu hedeflerinin imkansız olmadığını ifade etti.

Dolar kuru hedefinin de açıklanması ile döviz kurlarına değinen Ekonomist Şener, rezervlerden dolayı artış ile bir çelişki yaşanmadığının altını çizdi.

 

Ekonominin yeni yol haritası belli oldu! Uzman isimden çarpıcı yorum...Ekonominin yeni yol haritası belli oldu! Uzman isimden çarpıcı yorum...

 

 

KAYNAK: HABER7, AA
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • MEHMET O 1 hafta önce Şikayet Et
    En başta Memur Emeklileri olmak üzere Emekli Maaşlarına Seyyanen zam yapmayarak ekonomiyi düzeltirsiniz.
    Cevapla
  • İmkansız Mümkün 1 hafta önce Şikayet Et
    İmkansız değil ama bu oyuncularla asla mümkün değil...
    Cevapla
  • Yorumcu 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu faizler ve döviz kurlariyla enflasyonun düsmesini beklemek ancak rüyalarda olur. Faizleri aylik degil, yillik %4 lere indir, dolari 2 TL ye düsür, bir fiyat istikrari yakala ne enflasyon kalir, ne zam. Her gün Dolari cikar, faizi cikar, zamlar zaten aliskanlik haline geldi, ondan sonra enflasyonun düsmesini bekle. 500 yil gecse düsüremezsiniz.
    Cevapla
  • ismet 1 hafta önce Şikayet Et
    emekli ?
    Cevapla