Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları!

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasıyla yakın mercek altına alındı. Peki, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi başvurusu şartları nelerdir?

Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları!
Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları!
GİRİŞ 05.09.2024 10:32 GÜNCELLEME 05.09.2024 10:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

15 Şubat'tan itibaren alınmaya başlayan evlilik kredisi başvurusu, evlenmeyi planlayan çiftlerin gündemini meşgul etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evleneceklerin 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinden 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz yaralanabileceklerini belirtti.

Tüm bunların yanı sıra 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi uygulamasına Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın da dahil edildiği bilgisi paylaşıldı. Fondan faydalanmak isteyen çiftler için başvuruların alınmaya başladığı duyurulmakla beraber, şimdiye dek 12 bin 132 çiftin evlilik kredisine başvurduğu açıklandı.

150 bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Gençlik Fonu projesi pilot uygulamasında ikinci bölüm başladı.  Aile ve Gençlik Fon'undan yararlanmak isteyenler başvurularını www.aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. Bakan Göktaş, şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çiftin faizsiz kredi desteğinden yararlandığını açıkladı.

Evlilik Kredisi Başvurusu İçin 3 İl Daha Dahil Edildi!

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." şeklinde ifadelere yer verdi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Kiracı 1 hafta önce Şikayet Et
    Sakın başvurmayın sizi dilenci yerine koymak istiyor devletin yardım bahanesine kanmayın eğer kredi ile evleneyim derseniz evlenip kirada oturanın vay haline ülkede konut fiyatları aşırı pahalı olunca her kesim ekonomik zorluklar yaşıyor evsiz kalmayın önce kendinize ev alın
    Cevapla
  • Nahit 1 hafta önce Şikayet Et
    İlk defa evlenen herkese verilmeli,ayrım yapmak çok yanlış
    Cevapla
  • acun ılca 1 hafta önce Şikayet Et
    Acun ılca , kredi fırsatını kaçırmış mı oldu?
    Cevapla