Banvit'in kurucusu Vural Görener hayatını kaybetti

Banvit'in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı iş insanı Vural Görener, 97 yaşında vefat etti.

GİRİŞ 03.09.2024 13:35 GÜNCELLEME 03.09.2024 15:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Banvit'in kurucusu Vural Görener 97 yaşında hayata veda etti.

1927 doğumlu Görener, 1950 yılında Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 1951 yılında Kore Savaşı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tercümanlık görevinde bulunan Görener, İstanbul’da ithalat komisyonculuğu ve muhasebecilik görevini üstlendi. 1968 yılında BANVİT’i kurarak yıllarca şirketi başarıyla yönetti. Başarılarıyla anılan Görener, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bandırmalılar tarafından sevilen Görener, 4 Eylül 2024 Çarşamba günü Haydarçavuş Camii’nde kılınacak olan öğle namazının ardından Erdek Belkıs köyünde defnedilecek.

"HER ŞEYİ YORGOR SAMOTRAKİ'DEN ÖĞRENDİM"

Görener, 2008 yılında verdiği bir röportajında "O yıllarda ticaret hayatı ve yönetimle ilgili birçok şey gayrimüslim vatandaşların elindeydi. Ben Yorgo’nun yanında bir sene çalıştım, her şeyi ondan öğrendim, ilk öğretmen gibiydi benim için” demişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Yusuf 33 1 hafta önce Şikayet Et
    ülkenin ekonomisi kimlerin elinde belli oluyor bu ülkede azınlık gayri Müslimlere ülkenin en güze yerleri verilmiş önleri açılmış her türlü imtiyaz verilmiştir Anadolu insanı ise şehre sokulmamiş okutulmamiş sadece askere git domates ek tarla sür şimdide bu millet celladına aşık olmuş oy veriyor yirmi yıldır reise dua etsinler biraz palazlaninca reise oy vermediler belediye seçimlerinde
    Cevapla
  • dadaş 1 hafta önce Şikayet Et
    nasıl bilirdnz .Banvit iyi bi çağrışım yapmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İsim ve soyisim sonunda başında er oldu mu sıkıntı.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi ve ermeni iş adamları 1927 Türkiyenin enguzel yerlerine yerleştirildi ve bunlar Türk ismi aldılar kamufle olmak için
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    şu anda bile bizim ülkemizde türk adı altında hala yahudi ermeni yabancı firmalarka dolmuş ülkemiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle