Kira artış oranı belli oldu

Ağustos ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre konut ve işyeri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı belli oldu. TÜİK verilerine göre kira artış oranı yüzde 64,91 oldu.

GİRİŞ 03.09.2024 11:12 GÜNCELLEME 03.09.2024 11:13
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayına ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklamasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu.

Buna göre, konut ve işyeri kiralarına 12 aylık ortalama üzerinden artış yapılacak.

Açıklanan Ağustos ayı enflasyon verisiyle birlikte kira ve işyerlerine uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 olarak netlik kazandı.

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında son 2 senedir yüzde 25'le sınırlandırılmıştı.

Temmuz ayı itibarıyla bu sınır kalktı ve Temmuz ayından itaberen sözleşme yenileyecek olan kiracılar, TÜFE üzerinden kira zammı yapacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • a-t 1 hafta önce Şikayet Et
    ev sahipleri o evleri çakıl taşı vererek almadı millet evinde çoluk çocuğu ile otururken ben 23 sene gemilerde çalıştım aylarca eve gelemedim zar zor ev aldım onuda kusura bakmayın bedavaya kiraya veremem kiracılar az maaş alıyorsa ona itiraz etsinler özel sektör patrona memur hükümete
    Cevapla
  • Mahsun 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya bune densizlik bu ne rahatlık asgari ücret'le çalışanları aldıkları ücretlerini düzeltelim demiyosunuz kira artışlar kolay hemen yapıştır zamı artık bu millet bu zamları kaldıraç durumda kardeşim
    Cevapla
  • Gul 1 hafta önce Şikayet Et
    Hep. Ev. Sahipleri. Yesin. Sade. Kira. Düşünüyorlar faturalar. Mutfak. Masrafı. Hastane millet. Napsin. Yazık. Sonumuz. İyi. Değil. Allah. Yardımcısı olsun. Tüm. Kiracılarin. Hep. Onların. Dediği. Oluyo. Bi. Kiracilarada yazık. Devlet. Bi türlü. Önlem. Alamadı
    Cevapla
  • atilla 1 hafta önce Şikayet Et
    buradan ev sahiblerine kızanlar var piyasada zaten yeterli ev yok parası olanlarda ev almaktan vazgeçerse kiralayacak ev zor bulursunuz parası olanlar emlak sektörüne yatırım yapacak daha fazla ev üretilecek onlarda kiraya verilecek döngü böyle devam edecek kiralar fazla değil her evin bir amortisman süresi var maaşlar yetersiz kimse ses çıkaramıyor varsa yoksa ev sahibleri
    Cevapla
  • halıl 1 hafta önce Şikayet Et
    kıra artışları yuzde 25 geçmemelı..kanun çıkmalı..
    Cevapla
  • Eko 1 hafta önce Şikayet Et
    İşine nasıl geliyorsa öyle. Adam 50 bin tl ödeyerek daire alsın sana 5 bine kiralasın deli. Çok akıllısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle