Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık işlem sona erdi

Merkez Bankası, Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işleminin sonlandırıldığını duyurdu. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, rezervlerin güçlendiğini belirterek, "Dış yükümlülükleri azaltıyoruz." dedi.

GİRİŞ 24.07.2024 15:50 GÜNCELLEME 24.07.2024 15:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sonlandırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Şimşek, ''Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek'' dedi.

TCMB'den yapılan duyuruda, TCMB'nin, rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdiği belirtildi.

Bu kapsamda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığı bildirilen duyuruda, "Son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerimizde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileşme sağlanmıştır." denildi.

"DIŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİ AZALTIYORUZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Ülke ekonomisi enfilasyon düzelmesi için denetimler çoğalmalı fiş kesmeyen birsürü müesese var heleki yicek içicek sektörü,,,, eğlence sektörü hiçbiri fiş vermiyor oto kontroller arttırılmalı,,,, fiş demek vergi demek vergide ülke ekonomisi ve enfilasyonu hepsi birbirine bağlı halka zinciir demek bunu bizden daha iyi bilenler varrr amma neerrdee onlar gören varmııı,,,, bitek Osmanlı
    Cevapla
  • Aynı kabahat 1 ay önce Şikayet Et
    Faizin haram olduğunu bile bile buna göz yuman ben faizle iş yapmıyorum dese bile ahirette hesabını verecektir. Rızayı kabahat aynı kabahattir.
    Cevapla
  • Milletin ferdi 1 ay önce Şikayet Et
    Çoğu gitti azı kaldı. Ekonomid3 dar boğaz sona eriyor.Işık göründü artık. Yine sen başaracaksın Ak parti.
    Cevapla
  • Revah Fatıma 1 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon düşüyor.Bunu pazarlarda görmeye başladık.Salatalik ve domates 5 TL'ye kadar düştü.Kavun ,karpuz 7,10 TL.Patatrs soğan 10 TL'ye düştü.
    Cevapla
  • Serhat 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle son 10 yılda açılan üniversiteler derhal kapatılmalı sanayide tarımda üretimde çalışacak kimse kalmadı herkez üniversite mezunu herkez akp düşmanı devletten memurluk bekliyor gençler çok büyük bir sorun var kalite düştü. Milli eğitimde öğretmen sayısından fazla öreyim görevlisi var durum kötüye gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle