Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyona dair açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43’e, 12 ay sonrası yüzde 30’a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3’e düştü." dedi.

GİRİŞ 22.07.2024 10:51 GÜNCELLEME 22.07.2024 12:08
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyona dair açıklama yaptı.

İşte Şimşek'in o açıklaması:

Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor. 

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43’e, 12 ay sonrası yüzde 30’a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3’e düştü. 

OVP’yi açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi. 

Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir.

Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz.

Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek.

 

KAYNAK: HABER7
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 33
  • Emekli memur______ 1 ay önce Şikayet Et
    MUHTARLIKLAR Sadece Köyler de Kalsın İlçelerde Şehirler de Muhtarların Yaptığı Yapacağı hiç bir iş yokkkkkk Kapatınnnn Milletin Sırtından Büyük bir YÜK Kalsın...
    Cevapla
  • misafirliği geçtik 1 ay önce Şikayet Et
    sayın şimşek bundan daha erken enflasyonda düşüş vaatediyordunuz. allahım . inşallah 2028 e kadar normal bir ekonmiyle gireriz .bir korkum da yüksek faizde iş yeri kapanmaları ve işsizlik oranında yükselmeler olmuyordur umuyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Geçen yıl tarım ürünlerini üreticiden peşin para ile alırlardı şimdi vadeli ve düşük değerden alıyorlar. Limonda olduğu gibi diğer tarım ürünlerinde üretim azalır. Faizler ödeme dengesini bozdu.
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    3 senedir 6 aya tek hane, sene sonu tek hane, 1 seneye tek hane deyip durdunuz. Şimdi 24 ay sonra bile zorlamayla %20'nin altında. Türkiye tarihinde bundan daha uzun süren bir ekonomik buhran yok. Onu da Akp başardı sağolsun.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Muhtarlıkları kaldırın memur sayılarını düşürun zaten emekliye para cikar
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Faal vekillerin emekli aylıkları kesilsin vekilede emeklilik için yaş sınırı ve pirim gün sınırı gelsin vekil maaşında 3 askeri ücreti geçmesin sorun çözülür
    Cevapla
  • öküz öper 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah senin zihniyetine bu ülkeyi elinize düşürmesin
    Cevapla
  • Kadır 1 ay önce Şikayet Et
    eyt iptal olsun daha hayırlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle