Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'le ilgili yapay zeka ile oluşturulmuş gerçek dışı içeriklere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı
GİRİŞ 10.07.2024 21:21 GÜNCELLEME 10.07.2024 21:21
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Son dakika Mehmet Şimşek haberleri: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in sosyal medyada yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı

BAKANLIKTAN VATANDAŞLARA UYARI

Bakanlığın sosyal medya hesabından, Bakan Mehmet Şimşek’in bir yayınındaki açıklamalarına yapay zekayla eklenmiş sahte içeriğe ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur."

Sosyal medyada ve çeşitli internet mecralarında, Bakan Şimşek’in "güneşlenme vergisi alınacağı"nı söylemiş gibi gösteren sahte içerikler hızla yayılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Bünyamin Öztürk 1 ay önce Şikayet Et
    Şu polis teşkilatını da kaldırın bence. Arada bir hırsızlara yankesicilere katillere dikkat edin falan dersiniz.
    Cevapla
  • XXX 1 ay önce Şikayet Et
    Hahaha
    Cevapla
  • İlkgun salih 1 ay önce Şikayet Et
    SpaysX de mi yapay zeka ,Elon Musk un balkon şirketi yani ABD li yahudi devil mi.
    Cevapla
  • Ahmet Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Yüce şanlı TÜRK milletinin tüm kurumlarında sorun var yanlış kişilerin ellerine geçmiş sanırım işimiz çok zor ALLAH yardımcımız olsun İNŞALLAH
    Cevapla
  • İsmet 1 ay önce Şikayet Et
    Yapay zeka sayesinde sizin görüntü ve sesinizi kullanarak her şeyi söyletiyorlar.... Ülkede haddinden fazla asalak ve PKK'lı soysuz var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle