En düşük emekli maaşı için zam zirvesi! Peki asgari ücrete de zam olacak mı? işte detaylar

Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Abdullah Güler ve Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına zam çalışması için toplantı yapacak.

GİRİŞ 10.07.2024 14:39 GÜNCELLEME 10.07.2024 15:16
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesine çevrildi. 6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu.

Enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

AK Parti kurmaylarının sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptığı öğrenilmişti.

Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

ZAM İÇİN TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bir araya gelecek.

AK Partili yetkililer ise, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor, şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

"FARK OLARAK YATIRILABİLİR"

Toplantıdan çıkacak karara göre düzenleme Meclis'e sunulacak.

AK Partili yetkililer, temmuz maaşlarına yetiştirilmeye çalışıldığını, yetişmediği takdirde ise fark olacak yatırılabileceği vurguladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 171
  • alper 1 ay önce Şikayet Et
    bu iktidar 2008 yılında emeklilik sisteminde bir değişiklik yaptı asıl sorun burdan kaynaklanıyor emekli olanların aylık bağlama oranını kademeli olarak düşürdü ama 2012 yılında milletvekillerini bu kanundan muhaf tuttular bu kanun düzelmedikçe emekli maaşları hep böyle olur şu an değişiklik yapılmasaydı en düşük emekli maaşı 31800 tl olacaktı madem emeklilere bu kanun işletiliyor peki
    Cevapla
  • Kuş 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük firmalar tehtıt ediyor işçi çıkarmakmış. Devlet olarak neden denmiyor sen kimi tehtıt ediyorsun diye bakın putin ne yaptı. Çağırdı iptal edin ticari belgeleri dedi ne oldu herkes geri adım attı. Herşeyi halka yüklemeyin. Ozaman madem herkes kemer sıkacak. Devlet yönetimi askeriye sizde maaşlarınızı 40 bine indirin. Neden yapamıyorsunuz. Hakkımız haram olsun. Bütün çevrem böyle
    Cevapla
  • y0rum cu 1 ay önce Şikayet Et
    memur emeklisine %19,31, ssk emeklisine %24,73, seyyanen vermediniz bari eşitleyin.
    Cevapla
  • y0rum cu 1 ay önce Şikayet Et
    3600 gün prim yatırıp 42 yaşında emekli olana 12500 maaş demek kök maaşına göre %50 zam demek. ssk ve bağkur emeklisine %24,73 zam ama memur emeklisine %19,31 artış yapılması nasıl bir adalet?
    Cevapla
  • zaza 1 ay önce Şikayet Et
    askari öcreti 17 binde kalsın ve 17 bin dolar olaraködensin emekli de 10 bin dolar madem bizi avrupayla kiyasliyorsunuz bu şekilde vatandaş rahat bir nefes alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle