Tasarruf tedbirleri için komisyon görüşmeleri başladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri başladı.

Tasarruf tedbirleri için komisyon görüşmeleri başladı
Tasarruf tedbirleri için komisyon görüşmeleri başladı
GİRİŞ 10.07.2024 11:23 GÜNCELLEME 10.07.2024 11:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Teklifin ilk imza sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, komisyona teklife ilişkin bilgi verdi.

Enflasyonun bütün ekonomilerin en önemli problemi olduğuna işaret eden Kırkpınar, salgın ve Ukrayna-Rusya savaşının ardından meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu söyledi. Ekonomi yönetiminin bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attığını anlatan Kırkpınar, iktidarın ilk hedefinin kalıcı refahın sağlanması olduğunu vurguladı.

Bunun için sıkı para ve maliye politikası uygulandığını, yapısal reformlarla desteklendiğini ifade eden Kırkpınar, ekonomi programının bir yıllık uygulama sonucuna bakıldığında programın çok iyi şekilde çalıştığını dile getirdi. Kırkpınar, şunları kaydetti:

"Buradan hareketle hazırladığımız bu teklifimizle, mali disiplini güçlendirmek amacıyla uygulamaya konulan maliye politikası çerçevesinde, kamuda tasarrufun artırılması, tasarruf kültür ve bilincinin yaygınlaştırılması ciddi şekilde önem arz ediyor. Bu bağlamda kamuda tasarruf anlayışına riayet edilmesi ve kaynakların rasyonel bir şekilde kullanımı elbette bir gereklilik arz ediyor. Teklifle, öncelikle kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemelerin yapılması, bunun yanı sıra bazı kanunlarda değişiklik ve düzenlemelerin de hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Yine Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği bir kısım kanunlarla ilgili de düzenlemeler yapıyoruz."

Komisyonda, milletvekilleri, teklifin tümü üzerinde görüşlerini dile getiriyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kürşat bey 1 ay önce Şikayet Et
    makam araçlarının kullanımı hakkında kesin kati bi yaptırım şart makamı işgal edenin çoluğu çocuğu eşi dostu oğlu kızı akrabası velhasıl özel işinde kullandırılmaması kanunla yasayla yasaklanmalıdır
    Cevapla
  • Ciddi 1 ay önce Şikayet Et
    Ciddi tasarruf şart
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Mülâkat kalkmalı
    Cevapla
  • Faizi indirin 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz indirilmeli, faiz sömürüsü son bulmalı.
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Önce siyasi düzen değişmeli.. Paralar harcayıp gelen siyasiler yatırımmını çok verimli yapma derdinde oluyor... Hak hukuk tanımıyor.. BİT ler neden var ..Siyasiler fatura uydurup içini boşaltıp ceplerini doldursun diyemi..Kim denetliyor.. Sınırsız sorumsuz siyasilere sınırsız yetkiler yükleyen kanunlardan başlayın düzeltmeye.
    Cevapla
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle sıfır sorumluluk sınırsız yetki hesap soran merci yok. Sınır yok limit yok. Böyle keyfi idare olamaz. Bu iş eninde sonunda patlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle